Najbolji europski kratki filmovi na DVDu - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Najbolji europski kratki filmovi na DVDu

Najbolji europski kratki filmovi na DVDu

Žalite se da nemate gdje pogledati kratke filmove o kojima vas mi redovito obavještavamo? E, pa izgovora više nema. Na prodaju je Cinema 16. Kartice na sunce!

01.07.2004 0 komentara

Najbolji europski kratki filmovi na DVDu

Cinema 16 nudi najbolje klasične i nagrađivane nove kratke filmove na DVDu. Uz hvalevrijednu činjenicu da nam čini dostupnim nešto što je bilo nemoguće bilo gdje pogledati, a time jako vrijedno za sve filmoljupce. U ponudi su 2 DVDa, jedan sa britanskim, a drugi s europskim filmovima. Popis je stvarno impresivan, a DVDovi su dugački oko 3ipo sata svaki uz audio komentare najčešće samih redatelja.

Britanski dvd sadrži između ostalog 'Boy And Bicycle' film tada 19ogodišnjeg Ridleya Scotta u kojem u jednom dijelu rotira svoju bolex kameru i snima svog brata Tonyja, da bi kasnije nadosnimio mamu i tatu, odnosno njihovo gunđanje i zvuk poznat svakome tinejdžeru. Sa svojim filmovima tu su još Christopher Nolan (Doodlebug), Stephen Daldry (Eight) Mike Leigh (The Short and Curliest), njegov ženski pandan Lynne Ramsay (Gasman), Peter Greenaway (Dear Phone) i mnogi drugi.

Europski DVD je apsolutni must za sve koji se smatraju filmoljupcima. Kompilirana su djela Krzysztofa Kieslowskog (Concert of Wishes), Jean-Luc Godarda (Charlotte et Veronique), Jana Svankmajera (Jabberwocki), Lukasa Moodyssona (Talk), Virgila Widricha (Copy Shop), Juana Solanasa (The Man Without A Head), Larsa von Triera (Nocturne), Toma Tykwera (Epilog)... i još njih. Dakle, prava četa genija pa je razumljivo da su filmovi vrlo raznoliki i svi odreda vrhunski. Pravi vatromet vrhunske estetike i tehničkog čarobnjaštva.

Bacite pogled i ovo bi vam možda moglo biti najbolje potrošenih 300kn u zadnje vrijeme. I da, poštarina je besplatna, a mi ćemo vam uskoro i podrobnije predstaviti neke od zastupljenih naslova.

www.cinema16.org

Komentari

Nema komentara.