Tajne 'Mladog mjeseca' - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Tajne 'Mladog mjeseca'

Tajne 'Mladog mjeseca'

Stephenie Meyer gostovala je kod Oprah i otkrila da su snovi i njezina mama utjecali na stvaranje 'Sumraka'.

s.p. 16.11.2009 0 komentara

Tajne 'Mladog mjeseca'

Kraljica književnih top-lista Stephenie Meyer došla je u goste 'kraljici televizije' Oprah i tako promovirala filmsku adaptaciju 'Mladog mjeseca'. Ovaj petak Oprah je ispitivala Stephenie o njezinoj kultnoj knjizi, a ova je 'otvorila dušu'. Meyerica je priznala da je postojao drukčiji kraj 'Mladog mjeseca' koji je bio 'tiši' i zbivao se u Bellinoj glavi. Ipak, na sugestiju svoje mame Cindy odlučila je izmijeniti kraj koji je na kraju ispao po majčinim željama. Vjerni čitatelji knjige znaju o čemu je riječ, a Meyer je otkrila i da je Volture uvela u radnju nešto ranije nego što je planirala.

Da stvar ispadne još mističnija, Meyer je televizijskoj publici objavila i ono što fanovi već znaju, a to je da je ideja za 'Sumrak' došla u snu. Sanjala je susret mladića-vampira i djevojke smrtnice, a rezultat te vizije je 13. poglavlje 'Sumraka', ali i ideja o cijelom serijalu. Spisateljica je priznala da prije pisanja svoje sage nije čitala puno literature o vampirima, ali sve to je očito nadoknadila strastvenim radom na knjizi.
 
Na kraju su se dotakli i jedne važne teme: Roberta Pattinsona! Meyer ga je ocijenila 'prelijepim', čak je pohvalila i njegov miris (?!), a sviđa joj se što nije baš kao Edward, nego je i dosta duhovit. Ukratko - Stephenie voli isto što i mladi obožavatelji, pa je i Pattinson ispao baš kao vampirski zet kojeg bi svaka mama poželjela!

Komentari

Nema komentara.