A tko drugi nego Bennifer? - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      A tko drugi nego Bennifer?

A tko drugi nego Bennifer?

J.Lo i njen bivši zaručnik Ben Affleck su svoje nedavno prekinuto privatno/poslovno partnerstvo okrunili sa čak šest Zlatnih malina. Jao, jao!

29.02.2004 0 komentara

A tko drugi nego Bennifer?

Na sinoćnjoj dodjeli Zlatnih Malina nije bilo glamura i crvenog tepiha, a nije se pojavila niti jedna jedina filmska zvijezda. To ni ne čudi kada se zna da se Zlatne Maline dodjeljuju za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini.

Nije bilo ni puno neizvjesnosti, očekivano je dodjelom dominirao filmski fijasko 'Gigli' u kojem glavne uloge imaju Jennifer Lopez i Ben Affleck. 'Gigli' je pobrao čitavih šest zlatnih malina i to u svim najvažnijim kategorijama. Od toga su tri otišle direktno na račun poznatog (bivšeg) para - za najgoru glumicu, za najgoreg glumca i za najgori filmski par. Dvije od šest nagrada zaslužio je Martin Brest i to za najgoru režiju i scenarij, a svi zajedno su podjednako odgovorni za titulu najgoreg filma.

'Gigli' je osim kritike pokopala i publika pa je tako ova romantična komedija ('komična romansa' bi bio bolji opis) o lezbijki i kriminalcu koji se zaljubljuju tijekom otmice, postala najveći promašaj u povijesti. U film je uloženo 54 miljuna dolara, a zaradio je samo 6 milijuna. Smiješno.

Jedina utjeha 'Gigliju' može biti što ipak postoje filmovi koji su prikupili više zlatnih malina. Rekordnih sedam drže 'Showgirls' i 'Bojno polje Zemlja'. Utemeljitelj Zlatnih Malina, John Wilson, je napomenuo da ova dva filma mogu biti zabavna ako ih gledate u dobrom društvu i uz dobru količinu alkohola, dok kod 'Giglija' čak niti to ne pomaže.

Gimme More u povratničkoj ulozi

Benov i Jenin debakl zasjenio je ostale dobitnike, ali i njih svakako moramo spomenuti. Drugi najlošije plasirani film je drugi nastavak 'Charlijevih anđela' koji je proglašen najgorim u kategoriji remakea ili nastavka, dok je Demi Moore svoju povratničku ulogu u tom filmu žigosala Malinom za najgoru sporednu glumicu.

Najgori sporedni glumac je (opet!) Sylvester Stallone koji je ovom nagradom zaokružio svoju kolekciju Zlatnih malina na brojku deset, a dosad je bio nominiran čak trideset puta. Ovogodišnju nagradu je zaslužio ulogama u 'Spy Kids 3-D: Game Over' u kojem glumi čak pet likova. Iako je 1977. imao dvostruku oskarovsku nominaciju, Slya su glasači Malina proglasili najgorim glumcem 20. stoljeća.

Jedna nova kategorija je uvedena ove godine i to posebno za Mike Myersovu komediju 'The Cat in the Hat' koji je proglašen 'najjadnijom isprikom za film'. Ovaj film je predstavljao najveću konkurenciju za 'Gigli' s ukupnih osam nominacija.

Tijekom svoje 24-godišnje tradicije Maline su ugostile samo jednog glumca koji je došao preuzeti svoju nagradu. Bio je to komičar Tom Green kojemu je taj postupak donio toliko slave da nas čudi činjenica kako nitko nije slijedio njegov primjer. Inače, statua koja bi se trebala dodijeliti dobitnicima je malina veličine loptice za golf na postolju od srolanog 8-milimetarskog filma, a sve je ručno presprejano zlatnom bojom. Ukupna vrijednost - 4 dolara, 89 centi (tridesetak kuna).

Maline se svake godine dodjeljuju u konferencijskoj dvorani Sheraton hotela u Santa Monici, u Kaliforniji i to uvijek dan prije ceremonije dodjele Oscara. Kad smo već kod Oscara, znate li da je Sofia Coppola vlasnica Malina? Zaslužila ih je ulogom u 'Kumu 3' kojeg je režirao njen otac, Francis Ford Coppola. Glumila je kćer mafijaškog bossa (Al Pacino) koju ubiju na kraju filma, a dok umire prostenje: 'Tata?' Za Sofiu su sad došla bolja vremena, a film 'Izgubljeni u prijevodu' za koji je napisala scenarij i sama ga režirala, večeras se natječe za Oscara i to u čak četiri karegorije.

Komentari

Nema komentara.