Najmanje zasluženi Oscari - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Najmanje zasluženi Oscari

Najmanje zasluženi Oscari

Gwyneth Paltrow, Russel Crowe i film 'Titanic' su od svih oskarovskih dobitnika najmanje zaslužili svoje zlatne kipiće.

25.02.2004 0 komentara

Najmanje zasluženi Oscari

Gwyneth je svoj kipić dobila 1999. godine za 'Zaljubljenog Shakespearea' i tada se od uzbuđenja rasplakala k'o kišna godina. Čitatelji časopisa Total Film nisu time bili nimalo dirnuti pa su je u anketi smjestili na sam vrh liste glumica koji, prema njihovom mišljenju, nikad nisu trebali dobiti Oscara. Odmah iza Gwynie na crnoj listi se našla još jedna oskarovska 'cmizdravica', Halle Berry, ali i svestrana ljubiteljica kirurgije, Cher.

Što se muških kolega tiče, predvodi ih Russell Crowe čija je markantnost u 'Gladijatoru' bila daleko od upečatljive za glasače Total Filma. Svojim agresivnim ponašanjem nakon oskarovske slave uspio je iziritirati i većinu svojih nekadašnjih fanova. Nije dobro prošao ni višestruki oskarovac Tom Hanks, kojega čitatelji smatraju preprecijenjenim.

Najnapuhanijim filmom je proglašen 'Titanik', a istu titulu je ponio i njegov redatelj James Cameron. Na glasače nije utjecala ni činjenica da je 'Titanik' film koji je zaradio najviše novaca u povijesti filma, oko 1.8 milijardi dolara.

Urednik Total Filma, Matt Mueller, je zaključio kako puno ljudi voli 'Titanik' zbog specijalnih efekata, ali da mnogo njih misli kako je prva polovica filma totalno smeće: 'Tu su neki od najgorih filmskih dijaloga ikada.'. U anketi nisu dobro prošli ni prošlogodišnji dobitnik 'Chicago', kao ni 'Forrest Gump' i 'Rocky'.

Da ne bi ispalo kako je ova anketa izraz čiste zlobe, skoro četiri tisuće čitatelja je odabralo i Oscare koji su po njihovom mišljenju otišli u prave ruke. Najzasluženijima su proglašeni oni dodijeljeni Robertu De Niru za ulogu u 'Raging Bull' i Jodie Foster za 'Kad jaganjci utihnu'. Glasači su odabrali 'Kuma' kao opravdanog dobitnika Oscara za najbolji film, a Steven Spielberga kao najboljeg redatelja za 'Schindlerovu listu', film o progonu Židova u nacističkoj Njemačkoj.

Svatko tko prati Oscare ima svoje mišljenje o njihovoj zasluženosti (ili nezasluženosti), kao i o 'pravednosti' Akademije. Tako je, ustalom i sa svakom važnijom nagradom. Preostaje nam da vidimo kako će se zasluge dijeliti ove godine iako moramo primjetiti da je ovogodišnja predoskarovska trka jedna od najujednačenijih i, samim time najneisvjesnijih.

Komentari

Nema komentara.