Tko će zagristi gorku malinu? - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Tko će zagristi gorku malinu?

Tko će zagristi gorku malinu?

Za nagradu za najlošiji film opet se bori Uwe Boll, no konkurencija je žestoka – komedije Eddieja Murphyja i Mikea Myersa! Nagrada se smiješi čak i Pacinu.

s.p. 09.01.2009 0 komentara

Tko će zagristi gorku malinu?

Dosta je bilo lažnih pohvala i PR kampanja o 'velikim filmovima' - organizatori Razzies tj. Zlatnih malina stavit će stvari na svoje mjesto! Za najgore filmove u 2008. nominirani su loše parodije ('Disaster Movie', 'Meet the Spartans'), loše komedije ('Love Guru', 'Meet Dave' /naslovna/) i loši mjuzikli ('High School Musical 3'). Osim 'Filma katastrofe' ('Disaster Movie'), katastrofalno su prošli i ostali filmovi s temama katastofe - 'Dan kada se Zemlja zaustavila' i 'Događaj' su najveće kataklizme doživjeli kod ocjenjivanja kritičara. Ocjenjivači Razzies su oštri i prema mrcvarenju klasika - na liste najgorih prequela/sequela našli su se i 'Indiana Jones 4' i 'Ratovi zvijezda:Ratovi klonova', a i posljednji 'Rambo'.

Dok su nominacije za redatelja uobičajene (neizostavni Uwe Boll, njegov zemljak Roland Emmerich, Jon Avnet), kod glumica je zaista šaroliki izbor - popularna Reese Witherspoon i intelektualka Diane Keaton su u istoj kategoriji s Paris Hilton. Dapače, cijeli ansambl uglednih glumica iz 'Žena' dobio je kolektivnu nominaciju za najgore ženske uloge - čini se da loš film ruši ugled čitavoj ekipi. Kad smo kod skupnih nominacija, najzabavnije su nominacije za najgori par.

Hoće li 'Žene' pojesti najviše malina?

Tako su nominirani 'bilo koji par' iz 'Mamme Mie' i 'High School Musicala 3', Eddie Murphy i Eddie Murphy ('Meet Dave'), te 'Sylvester Stallone i njegov ego' i 'Al Pacino i njegova kosa'. Organizatori su se čak smatrali dužnim ispričati Nicolasu Cageu koji nakon 5 nominacija nema šansu osvojiti Zlatnu malinu jer njegov nastup u 'Kaosu u Bangkoku' nije uspio izboriti ni nominaciju - lista loših glumaca iz 2008. je takođe povelika. Izgleda da nema ništa tužnije od komičara koji više nisu duhoviti - većina nominiranih glumaca su nekadašnji majstori smijeha: Eddie Murphy, Will Ferrell, Ashton Kutcher, Mike Myers, Adam Sandler.

Tu je i par akcijskih legendi kao što su Keanu Reeves i Sylvester Stallone kojima je ukazana posebna 'čast' - dobili su i nominacije za najgore postignuće u karijeri, čime je poćašćena čak i Madonna. Naravno, na ovoj listi 'najvećih od najgorih' prevladava 'kralj trasha' Uwe Boll, što je malo čudno jer je njegov 'Postal' (nominiran i za najgori film) dobio jedne od najboljih kritika u njegovoj karijeri. Što ćete, neki su jednostavno pretplaćeni na ove nominacije, a Boll je ionako izrazio spremnost primiti 'Razzies' uz komentar: 'Uzimam svaku nagradu koju dobijem!'

Komentari

Nema komentara.