Ford se depilira za šume - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Ford se depilira za šume

Ford se depilira za šume

Harrisonu Fordu su doslovce odrali kožu, ali iz humanitarnih razloga! Depilirao je prsa radi višeg cilja - spašavanja majčice Zemlje. Bravo!

s.p. 28.05.2008 0 komentara

Ford se depilira za šume

Harrison Ford pred kamerama voskom uklanja dlake s prsa - je li to metroseksualizam, egzibicionizam ili samopromocija? Ništa od navedenog - popularni Indiana Jones se opet bori za spas planete. U angažiranom i duhovitom spotu Ford upozorava na pretjerano uništavanje tropskih šuma koje su pluća našeg planeta. Ali kakve veze ima depilacija sa deforestacijom? Kaže Ford u spotu: 'Svaki komadić prašume kojeg tamo iščupaju, zaista nas zaboli ovdje'. Pod 'ovdje' misli na predio oko srca, s kojeg mu je kozmetičarka koji sekund prije žustro očerupala ljubavni tepišić.

A njega je to itekako zabolilo - svjedoci koji su prisustvovali snimanju kažu da je scena s voskom izvedena bez dublera, specijalnih efekata, trikova ili kaskadera. Harrison se, baš poput hrabrog Indiane Jonesa, sam upustio u akciju, pa je i bolni izraz na njegovom licu posve autentičan.


Harrison Ford drži ekološko predavanje za vrijeme depilacije prsa

Scena je očito nadahnuta prizorom iz 'Junfera u četrdesetoj', kada Steve Carell također skida dlake s maljavih prsa i trpi bol - ali za ljepotu. Harrisonu Fordu se ideja ispočetka činila ludom, a zanimljiva mu je bila 'analogija između dlaka na mojim prsima i prašume'. Snimanje je obavio Janusz Kaminski, direktor fotografije ovjenčan Oscarima, koji inače radi za Spielberga, a i s Fordom je surađivao u 'Indiani Jonesu i Kraljevstvu kristalne lubanje'.


Mini-dokumentarac o snimanju spota s depilacijom

Poznati glumac se inače ne pojavljuje u promotivnim TV spotovima, ali za ovo je ipak morao uraditi iznimku. Ipak je on član Upravnog odbora ekološke organizacije Conservation International, koja upozorava na opasnosti uništavanja šuma.
  
Iako će neki sigurno misliti kako je ovo prevelika sprdačina oko tako ozbiljnog problema, blogeri su se već zakačili na njegovu autentičnost jer konačno pokazuje da ekolozi nisu samo dosadni katastrofičari nego i duhoviti promoteri. Poruka je jasna, ovaj problem tiče se svih nas, a ako se uništavanje šuma nastavi - i nas će zaboljeti. Nakon ovog spota, znamo i koliko...

Komentari

Nema komentara.