Znamo tko je dobio najviše Razzies - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Znamo tko je dobio najviše Razzies

Znamo tko je dobio najviše Razzies

...a znamo i tko je kriv za to. Lindsay Lohan i Eddie Murphy natjecali su se u glumatanju nekoliko likova, a njihov trud je zamijećen i dostojno nagrađen.

s.p. 24.02.2008 0 komentara

Znamo tko je dobio najviše Razzies

'Znam tko me ubio' /naslovna/ proglašen je ne samo lošim, nego rekordno lošim filmom. To je rezultat 28. Razzies (Zlatnih malina), koje nagrađuju najgore filmove u protekloj godini, i to baš vikend prije dodjele Oscara. Horor 'Znam tko me ubio' osvojio je rekordnih 8 kipića, što je najviše u povijesti tih nagrada. Dosadašnji rekord držali su 'Showgirls' i 'Bojno polje Zemlja' sa 7 nagrada, a 'Znam tko me ubio' svoj upečatljiv rezultat duguje i tome da je za taj film uvedena posebna kategorija, 'najgora izlika za horor film'.

Osim nagrade za najgori film, horor, režiju, scenarij  i kopiranje filma, film je posebno istaknut po lošoj reputaciji glavne glumice, skandalozne Lindsay Lohan. Ona je najzaslužnija za brojne Maline za film jer je osvojila čak 3 nagrade, a glasače Razzies je posebno fasciniralo (SPOILER!) što se Lindsay trudi tumačiti dva lika. Tako je Lindsay dobila po jedno glumačko 'priznanje' za svaki lik koji glumi, plus nagradu za najgori glumački par.

Slično je prošao i Eddie Murphy, koji je pod šminkom glumio hrpu likova u 'Norbitu', pa je proglašen najgorim glavnim i sporednim glumcem, pa čak i najgorom sporednom glumicom (?!). Jedini film koji je još uspio dobiti nagradu kraj toliko uvjerljivih osvajača je 'Daddy Day Camp', koji je proglašen najgorim prequelom/sequelom. Ostali nominirani ('Chuck, sada možete poljubiti Larryja', 'Šminkerice', 'Captivity') imali su sreće da ne osvoje ništa, a službeni popis svih nagrađenih potražite ovdje. Čestitamo gubitnicima i izražavamo sućut dobitnicima!

Komentari

Nema komentara.