Spielberg je hipokrit, kaže Mia Farrow - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Spielberg je hipokrit, kaže Mia Farrow

Spielberg je hipokrit, kaže Mia Farrow

Farrow optužuje Spielberga, konzultanta OI u Pekingu 2008., da pružajući podršku Kini, indirektno podržava sudanski genocid u Darfuru.

p.h. 30.03.2007 0 komentara

Spielberg je hipokrit, kaže Mia Farrow

Mia Farrow je opet na naslovnicama, no ovaj put bez Woody Allena. Farrow je zajedno sa sinom Ronanom, supotpisnikom novinskog članka u Wall Street Journalu pljusnula Stevena Spielberga i neke korporacije koje sponzoriraju Olimpijadu u Pekingu 2008., zbog toga što podržavaju Kinu unatoč činjenici da Kina, koja u državnom vlasništvu ima 40 % naftne infrastrukture u Sudanu, ekonomski i diplomatski potpomaže genocid u Darfuru, javlja Cinematical.

Spielberg je jedan od konzultanata OI Pekingu, a Farrow smatra kako bi on kao umjetnik trebao progovoriti o crnim kineskim statistikama kad su u pitanju ljudska prava. 'Loše je što sponzori zatvaraju oči pred tako ozbiljnim pitanjem, ali još je gore kad umjetnik poput Stevena Spielberga, koji je početkom mjeseca posjetio Kinu zbog priprema OI čuva obraz Kini, kaže Farrow.

Farrow je Spielberga nazvala 'Leni Riefenstahl OI u Pekingu', aludiravši pritom na Riefenstahličinu kroniku OI 1936. u Berlinu 'Olimpija' kojim je ista zacementirala svoju reputaciju talentirane umjetnice u službi nacističkog režima.

Što na sve to kaže optuženik - redatelj 'Schindlerove liste' i osnivač Shoah Fondacije koja bilježi svjedočenja preživjelih Holokausta, još nije poznato.

Komentari

Nema komentara.