R2-D2 i Harry Potter u pošti - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      R2-D2 i Harry Potter u pošti

R2-D2 i Harry Potter u pošti

R2-D2, slavni Lucasov droid, za američku poštu obavlja dužnost poštanskog sandučića, a lik Harrya Pottera krasi francusku poštansku marku.

filmski.net 16.03.2007 0 komentara

R2-D2 i Harry Potter u pošti

Oko 400 poštanskih sandučića u 200 gradova SAD-a ide na make-over. Stilist i orkestartor cijele kampanje je George Lucas, a sandučići će poprimiti izgled slavnog astromehaničkog droida, jedne od ključnih figura 'Ratova Zvijezda' robota R2-D2

Preobrazba sandučića dio je najavne kampanje američke poštanske službe koja će 28.03, na 30-godišnjicu premijere prvog filma iz kultne Lucasove franšize predstaviti marku iznenađenja. To nije prvi put da američka Pošta markom slavi zvjezdanu sagu - sličan je pothvat bio izveden i 1977. uoči prve kino premijere 'Ratova Zvijezda'.

Nije čudno da je za promociju marke i slavljenje obljetnice odabran baš R2-D2, inače polovica najslavnijeg filmskog tandema koji čini zajedno s prijateljem droidom C-3PO. Njegovo simpatično i lakopamtljivo ime datira još iz faze postprodukcije filma 'American Graffiti', kad je majstor zvuka zamolio Lucasa da mu doda Reel 2, Dialog Track 2, (vrpcu 2, dijalošku traku 2) skraćeno R2D2. Lucas je tada zabilježio ime, a ostalo je povijest - filmska i poštanska.

Francuska La Poste pak setom marki slavi Harrya Pottera i njegovu prateću Hogwarts kliku. Od ovog vikenda, lice najslavnijeg svjetskog teenage čarobnjaka će se pojavljivati na markama za domaću poštu s prioritetom, trapavi Harryev kolega Ron Weasley krasit će marke za domaću sporu poštu, a Hermione Granger će se poštarima smiješiti s markica za inozemstvo.

Francuska nije prva zemlja koja je iskoristila Harrya Pottera, to su prije nje učinile Australija i Tajvan. Sedmo i navodno zadnje izdanje knjige J. K. Rowling 'Harry Potter and the Deathly Hallows' izlazi 21.07., a svjetska premijera pete filmske adaptacije 'Harry Potter and the Order of the Phoenix', zakazana je za 13.07.

Komentari

Nema komentara.