David Lynch i Zlo Baršunastog Mulhollanda - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      David Lynch i Zlo Baršunastog Mulhollanda

David Lynch i Zlo Baršunastog Mulhollanda

Samo mjesec dana otkako je svojoj voljenoj pred oltarom rekao: 'Vatro, hodaj sa mnom', slavni redatelj se razveo. Kako? Zašto?

p.h. 28.06.2006 0 komentara

David Lynch i Zlo Baršunastog Mulhollanda

David Lynch se, osim specifičnom upotrebom baršuna, proslavio pričama o ljudima koje pokreću neke misteriozne sile. Ovih dana i sam se prepustio djelovanju istih. Lynch je početkom lipnja iz nekih neobjašnjivih razloga podnio zahtjev za rastavu braka od svoje dugogodišnje partnerice i suradnice Mary Sweeney. No, sama po sebi ta činjenica ne bi čudila da se par nije oženio 10. svibnja, a redatelj je zahtjev za rastavu podnio 10. lipnja, dakle samo mjesec dana nakon svadbe.

Mary Sweeney je s Lynchom, osim u ljubavnoj, bila i u poslovnoj vezi. Njihova suradnja je započela 1986. kad je bila asistentica montažera za 'Plavi baršun', a u narednih 20 godina otkako su se spanđali, bila je koscenaristica i montažerka u seriji 'Twin Peaks', i filmovima 'Twin Peaks: Fire Walk With Me', 'Lost Highway', 'The Straight Story', a Lynchov najfriškiji uradak 'Inland Empire' koji će se publici ukazati na predstojećoj Mostri je i producirala.

Brak s Mary Sweeney je Lynchov treći pokušaj upliva u bračne vode: Bio je oženjen dvaput između 1967. i 1987, pa je nakratko ljubio Isabellu Rossellini, da bi se na kraju spetljao sa Sweeney s kojom ima i 14 godišnjeg sina Rileya Sweeneya Lyncha. Sigurnost bračne luke očito na Lyncha nema blagotvoran utjecaj, a o razlozima prekida se apsolutno ništa ne zna, tako da se predstavnici losanđeleskih trač rubrika već tjednima vrte na ražnju koji im je priredio tajnoviti redatelj.

No, to nije sve. Misteriozne sile Baršunastog Mulhollanda djelovale su i na njegov službeni site na kojem već duže vrijeme piše svakodnevni meteorološki izvještaj za područje Los Angelesa. Tako za stanovitu svoticu novca možete kupiti prekrasne ringtoneove s njegovim baršunastim glasićem, zvučne efekte iz 'Eraserheada', screensavere s črčkarijama iz njegovog animiranog web serijala 'Dumbland' i ine umotvorine.

E, da nam je bar tu Gospođa Cjepanica iz 'Twin Peaksa' da nam objasni što se to događa s Davidom, a do tad i mi ćemo se vrtiti na ražnju Lynchove medijske šutnje i nagađati o prirodi zlih sila koje su zaposjele slavnog redatelja.
Komentari

Nema komentara.