Kanibal ne želi biti filmska zvijezda - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Kanibal ne želi biti filmska zvijezda

Kanibal ne želi biti filmska zvijezda

Martin Weisz krenuo je stopama Rose Von Praunheima i snimio film o rohtenburškom ljudožderu. Ovome se pak, ideja nije svidjela.

p.h. 09.03.2006 0 komentara

Kanibal ne želi biti filmska zvijezda

Kakve veze imaju Kerri Russel (sjećate se Felicity?), Rosa Von Praunheim, i Martin Weisz, (redatelj spotova P. Diddya, Brandy i Mel B), pitate se? E, pa imaju, a ono glasi: Rohtenburški kanibal! Priču koja je davne 2001. šokirala svjetske mase kad je njemački informatičar Armin Miewes odrezao i ispekao penis, te ubio vlasnika istog, inženjera Jürgena Brandesa, nećemo posebno razglabati, jer je vjerujemo, relativno dobro poznata. Svima koji zbog tog našeg samoodricanja žale predlažemo odlazak u kino na svježu Rothovu krvavicu 'Hostel'.

Manje je poznato da su o tom događaju snimljena već dva filma. O jednom od njih smo već pisali, a bio je prikazan i na nedavno održanom Rotterdamskom filmskom festivalu u sekciji Kings & Aces. Radi se o 'Your Heart In My Brain' (naslovna) njemačkog redatelja i gej aktiviste Rose Von Praunheima koji je za taj film pobrao i masnu subvenciju filmske zaklade regije North Rhine-Westphalia. Von Praunheimu tema kanibalizma nije nimalo strana, strastveni je proučavatelj iste već više od dvadeset godina, a dotakao je se i u svojoj kratkoj erotskoj komediji 'Can I Be Your Bratwurst, Please?' iz 1999. kojoj je u najavnom tekstu stajalo: 'Volim te toliko da bih te mogao pojesti'.

Rosin je film, za razliku od njegovih prijašnjih ostvarenja, nešto ozbiljnijeg tona, a prilično vjerno prati događaje vezane uz rohtenburški slučaj. Depresivni učitelj Achim i usamljeni Peter se upoznaju na internetskoj partiji šaha, a chat poznanstvo polako se pretvara u poluterapijsku SM role play igricu. Ubrzo, odluče odigrati istiniti rohtenburški slučaj. Nakon što Achim ubije Petera, ne može se riješiti njegove slike koja ga konstantno progoni. Inače, priča se da je dio o progonjenju Rosa napravio na temelju intervjua s Miewesom kojeg je, navodno, nekoliko puta posjećivao u zatvoru.

'Rohtenburg', Martin Weizs

Ukoliko je pravi kanibal bio Praunheimu sklon, to se ne bi moglo reći za njegovog redateljskog kolegu Martina Weisza koji je u američkoj produkciji snimio film na istu temu. Weiszov horor/triler 'Rohtenburg', biografska priča o Miewesu u kojoj studentica Katie Armstrong (Kerri Russell) za svoju diplomsku tezu istražuje život kanibala ubojice Olivera Hagena (Thomas Kretschmann), te, opsjednuta svojim predmetom prihvaća slični lifestyle, trebala je ovih dana izaći u kinodistribuciju, no nedavna Miewesova tužba, nakon koje je presuđeno u njegovu korist, obustavila je cijelu stvar, pa je njemačka projekcija otkazana.

Informatičar, kojem prijeti doživotna robija, navodno, nije htio biti glavni lik horora, a komisija je njegov zahtjev uvažila uz objašnjenje da njegove ovlasti premašuju artističke aspiracije filma.

Komentari

Nema komentara.