Mad Maxa za guvernera! - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Mad Maxa za guvernera!

Mad Maxa za guvernera!

Kalifornijski republikanci za guvernera ne žele nesposobnog Arnija već novog konzervativca Mela Gibsona!

filmski.net 11.12.2005 0 komentara

Mad Maxa za guvernera!

Aktivisti kalifornijskog republikanskog ogranka toliko su razočarani posljednjim hollywoodskim modelom guvernera u liku Arnolda Schwarzeneggera da su se potpuno uzjogunili i odlučili iskati novi. Doduše, opet hollywoodski. Ipak pričamo o Kaliforniji.

Ovaj put za oko im je zapeo model iz izloga broj 3 – prekooceanski uvozni dušobrižnik, po njihovom iskazu puno odgovorniji – Mel Gibson. Nakon što se, viseći na ponoru života, odlučio na drastičan životni preokret te nakon duge i pomne ispovijedi odlučio zauvijek zaboraviti čašicu i počeo upražnjavati život onako kako ga pišu regule radikalnog dobrog pastira i kršćanina. I tako bi 'Pasija', svojevrsni fenomen filmske 2003. godine. I socijalno i na poslovnom planu. Nadam se da su i one plastične krunice, kapi Kristove krvi i čavli koji su se prodavali kao filmska memorabilija isto tako utržile dobar džeparac. Ma da je svaka časna sestra ponijela po jednu relikviju, uzevši u obzir da su samo u Zagrebu stizale u desecima autobusa na projekcije u Cinestar, bit će da jest.

Republikanci jedne od najbogatijih američkih država upravo primjer 'Pasije' navode kao jedan od pokazatelja Gibsonove sposobnosti da preuzme željenu funkciju. Smatraju pohvalnim način na koji je dotični gospodin iskomunicirao svoj film, rađen u nezavisnoj produkciji, s golemim brojem ljudi diljem svijeta, a mio im je i njegov stav oko slučaja Terri Schiavo, žene u dubokoj komi, doduše sad umrle, kojoj nije želio uskratiti 'cjevčicu koja život znači' jer to je, naravno, samo božja volja.

Sve su to osobine koje ga čine idealnim konzervativcem koji bi im mogao povratiti željenu političku moć koja slabi za vrijeme mandata gospodina Arnija za kojeg smatraju da bi se radije vratio pod hollywoodske filmske reflektore. U prilog tomu govore i dvije uloge koje je nekadašnja akciona zvijezda prihvatila, one u nastavcima 'Terminatora' i 'Istinitih laži', ali i veliki broj neprihvaćenih republikanskih amandmana u proteklom razdoblju. S riječi što brže na djela, na web adresi melgibsonforgovernor.com postavljena je peticija koja bi trebala potaknuti Gibsona da se kandidira za guvernera. Njegovi pak predstavnici za javnost odbili su komentirati novonastalu situaciju.

Mogla bi sljedeća kampanja biti izuzetno zanimljiva s ovim novostima jer je Arnie najavio ponovnu kandidaturu, a društvo bi mu mogao praviti, ako ne Gibson, onda Warren Beatty, koji je Arnijev oštar kritičar i koji bi se u tom slučaju našao na suprotnoj, demokratskoj strani.

Nije zgodno živjeti u Hrvatskoj i sprdati se s Kalifornijom, no ne može im se poreći živopisnost u izboru guvernera, ovaj put nećemo ići dalje od estetike, prilažemo naslovne fotografije.

Komentari

Nema komentara.