Spielbergovo bahaćenje po Budimpešti - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Spielbergovo bahaćenje po Budimpešti

Spielbergovo bahaćenje po Budimpešti

Steven Spielberg Slavni uspio je teškom mukom za vrijeme snimanja najavljenog filma 'Munich' svojim nepoštovanjem i napuhavanjem razbijesniti stanovnike Budimpešte.

m.n. 01.09.2005 0 komentara

Spielbergovo bahaćenje po Budimpešti

Čini se da Stevenu Spielbergu niti Oscar niti silna lova nije dovoljna da sakrije svoj kronični nedostatak manira. Iako dopuštamo da je možda riječ o: 'došao Amer da vas sve kupi i usput nauči kulturi' ili pak 'strašno sam slavan' sindromu. Naime, Spielberg se za vrijeme produkcije svojeg najnovijeg naslova 'Munich' prema Mađarima (gdje je snimao dio sekvenci) baš i nije ponio kao najbolji gost i još je k tome stanovnicima Budimpešte zagorčao svakodnevni život.

Građani su zbog cijele holivudske svite bili gotovo spriječeni u obavljanju najbanalniji svakodnevnih aktivnosti: bilo im je ograničeno kretanje, gužve u prometu nadilazile su sve mjere, mnoge su četvrti bile blokirane, a automobili nepoznatih ljudi, koji su se, eto, našli na nekoj 'filmskoj' lokaciji bili su micani paukom bez znanja vlasnika. Isto tako, PageSix prenosi da je lokalcima bilo apsolutno zabranjeno fotkati setove ili pak zvijezde, a ukoliko je neki znatiželjnik uočen s fotoaparatom filmska bi ekipa za njim poslala cijelu potjeru.

Veliko je mađarsko srce ipak odredilo svoje granice nakon što se prgavi Steven odvažio na izjavu: 'Snimanje mog filma je najveća stvar koja se ikad dogodila Budimpešti'. Domoljublje je uzelo maha, što je očito i iz uvrijeđenog teksta mađarskog sitea Pestiside koji navodi da su sa zgrada i ulica sklonjeni svi znakovi koji bi upućivali da je riječ o Budimpešti, pa je jadni grad bio samo dubler za neko mjesto u Italiji.

Neće vas iznenaditi da je snimanje još uvijek u tijeku, a da je stanovništvo redatelju odgovorilo: 'Ako se izuzme Rimsko i Otomansko carstvo, I. i II. svjetski rat, pad komunizma i ulazak u Europsku uniju, Stevene ti si zaista najveća stvar koja se ovom gradu dogodila'. Mi kažemo: Amen.
Komentari

Nema komentara.