Michael Moore na sudu - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Michael Moore na sudu

Michael Moore na sudu

'Bowling for Columbine' opet je aktualan doc, no ne zbog svojih kvaliteta. Moorea tuži brat bombaša koji je pobio 168 ljudi. Razlog: nepravedne insinuacije.

m.n. 05.07.2005 0 komentara

Michael Moore na sudu

Budući da blebetavom Mooreu nitko nije mogao doći glave, našao se neki seljo-beljo da učini ono što su mnogi konzervativci dugo priželjkivali. James Nichols je brat Terrya Nicholsa koji je u Oklahoma Cityu 1995. godine postavio bombu i pobio 168 ljudi. Nezadovoljan načinom na koji ga je Moore prikazao u filmu 'Bowling for Columbine', James je pravdu odlučio istjerati sudskim putem. Naime, kamen spoticanja jest Nicholsova tvrdnja da ga je Moore u svom uratku iz 2002. prikazao kao bratova sudionika i kao jednog od osumnjičenih, navodi Guardian.

Iako je situacija prešla granicu bezazlenosti, Mooreov je odvjetnik objasnio da su ovakve tvrdnje zaista smiješne i apsurdne, jer je slavni docu-majstor samo prenosio činjenice. A fakti govore sami za sebe – James Nichols je zaista bio uhićen i ispitivan zbog sumnje da je bio bratova desna ruka. Nichols smatra da je ovakvim, hm, umjetničkim ili pak autorskim potezom pretrpio prilično veliku količinu duševne boli, jer njegovi susjedi i poznanici sumnjaju da je i on odgovoran za napad, iako se, kao, slučajno, izvukao.

Moore i njegovi branitelji svoje karte stavljaju na slobodu govora i na ustav koji štiti to isto (famozni 5. amandman), a da bi Nicholsa trebalo smatrati neiskrenim potkrepljuju njegovim naporima za financijski probitak – nakon bratova uhićenja James je svojim istupima, intervjuima i govorima u javnosti postao javna ličnost, a još je k svemu tome napisao i knjigu.

Mooreova garda svim silama pokušava isposlovati poništenje, jer bi, ukoliko dođe do suđenja, cijela stvar mogla poprimiti megalomanske razmjere. Ta bi situacija moga ličiti na manje od dva zla – provokativni će redatelj hvaliti bogu što je suđenje u Detroitu, a ne na spornoj Floridi;)
Komentari

Nema komentara.