I Gibson po papi - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      I Gibson po papi

I Gibson po papi

Iako se činilo da su mediji prešli sve granice dobrog ukusa, našao se Preobraćeni da stavi točku na i. Ako se prodaju svijeće, kalendare i krunice, može i on film.

m.n. 13.04.2005 0 komentara

I Gibson po papi

Ako ste prošli tjedan, bez obzira na vašu vjersku (ne)pripadnost, bili jedni od onih koje je eksploatacija papine smrti (spomenimo samo plastične krunice koje svijetle u mraku, a još su k tome posvećene) nemilo šokirala, a situacija u medijima vam se činila ravnoj linču, ovaj put ćete k svemu tome još dodati osip.

Najslavniji preobraćenik koji je razvratan život i pokoji šut drage volje na sva usta mijenjao za Krista, Mel Gibson, ne kaska mnogo za gore spomenutim lešinarima. Dok je bal, nek' jebal. I dok je nakon 'Pasije' bio neodlučan oko slijedeće potopne, ultrabiblijske teme, koketirajući s idejom da snimi film o samoj Djevici Mariji, smrt Ivana Pavla II. mu je došla k'o naručena.

Unatoč hijena-atmosferi i činjenici da se papa još nije ni ohladio, Gibson je navodno u Vatikan poslao filmsku ekipu, ne bi li snimili epohalnu svjetinu koja se okupila na sprovodu. Bit će, mislio je, korisno za neke dane koji dolaze. O moralu i kršćanskim vrijednostima poput ljubavi, milosrđa, poštovanja i skromnosti ovaj put nećemo. Ionako im nije mjesto u reklamnim kampanjama.

Što se Gibsona tiče, fakat se nadamo da u filmu o papi neće biti onoliko nepotrebne krvi i nasilja kao u 'Pasiji', ipak je papa navodno bio mirotvorac. No, nikad se ne zna, dok Mad Maxu, a uz to i pripadniku stroge katoličke zajednice (sekte) 'Sveta Obitelj' daš križ i kameru u ruke, stvari postaju neizvjesne.
Komentari

Nema komentara.