Tko je taj klaun? - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Tko je taj klaun?

Tko je taj klaun?

79ogodišnji hollywoodski veteran i humanitarac, Paul Newman, odbacio je svoju kul masku velike njuške i zamjenio je za crveni nos, periku i porciju špageta.

09.09.2004 0 komentara

Tko je taj klaun?

Za humanitarne pothvate filmske legende Paula Newmana javnost zna i tu činjenicu ne treba previše naglašavati. No, u ovom tekstu pozabaviti ćemo se malo drugačijim pristupom 'dobrotvornom radu' od onog na koji smo navikli tj. kojeg nam serviraju na tabloidnim fotkama gdje neki selebriti drži ruku tik ponad glavice deformiranog – siromašnog – bolesnog – sažaljenja vrijednog djeteta, da bi dobio potrebnu količinu pr-a na račun svoje 'milostivosti'. A kad fotoaparati prestanu flešati, brzo posegnu za vlažnim maramicama u svojoj torbi, naravno, ukoliko se već prije nisu osigurali fashion dodatkom – rukavicama.

Da priupitate nasumični broj ljudi što im padne na pamet kada im kažete Paul Newman, među odgovorima bi se zasigurno pronašao Butch Cassidy, Hudsucker, Luke 'Cold Hand', Fast Eddie Felson.... no ima i onih koji bi vam rekli smiješni klaun s velikim nosom, prevelikim cipelama i porcijom špageta preko glave. Mu? O čemu se radi? Stari je kuler početkom rujna sa svim prethodno nabrojenim rekvizitima (prilažemo i fotke) desetak minuta zabavljao tristotinjak mentalno retardirane i leukemijom kažnjene djece u londonskom Zippo cirkusu i to pod imenom Buch Bolognese uz pjesmu Raindrops Keep Fallin' On My Head! Na sveopće zadovoljstvo svih. 'Ako ništa drugo, ovo će definitivno značiti kraj moje karijere!', našalio se Newman u Guardianu.

Zippov klaun i zvjezdani gost

Kada smo najavili pomalo drugačiji pristup zvjezdanom humanitarnom djelovanju, na umu nam je bila Newmanova tvrtka 'Newnam's Own' osnovana 1982. koja se bavi proizvodnjom prehrambenih proizvoda za široku potrošnju: tjestenine, umaka, dresinga za salatu, vina.., sve sa veeelikom etiketom s njegovim likom i bez ikakvih aspiracija da sebi puni džepove. Naime, sva zarada od prodanih proizvoda s njegovim likom ide na račun onih 'kojima je potrebnija' i do današnjeg datuma govorimo o iznosu od nekih 150 milijuna dolara!!! Ja sam impresionirana dovitljivošću, stilom i efikasnošću starog džentlmena.

Da ne biste pomislili da se u međuvremenu, koliko ga niste negdje vidjeli jer nije česta faca na crvenom tepihu, žutim stranicama..., 'stari džentlmen' zapustio i uljenio, samo kratki info – radi, snima, sinkronizira. Prije dvije godine glumio je u Sam Mendesovom 'Road to Perdition' za što je i nominiran za Oscara za Najbolju sporednu ulogu, a uskoro ćemo ga moći čuti u novom Pixarovom crtiću 'Cars' u kojem su glavni likovi automobili na poznatoj Route 66. I da, izgleda božanstveno!!!

Komentari

Nema komentara.