10 godina robije zbog gole Scarlett - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      10 godina robije zbog gole Scarlett

10 godina robije zbog gole Scarlett

Osuđen je haker koji je provaljivao u e-mailove slavnih glumica i pjevačica te je tako otkrio svijetu kako izgleda gola Scarlett Johansson.

s.p. 18.12.2012 0 komentara

10 godina robije zbog gole Scarlett

Mnogi bi sve dali da vide golu Scarlett Johansson - a Christopher Chaney će za to morati dati 10 godina slobode. 35-godišnji Chaney je u Los Angelesu osuđen na 10 godina zatvora zbog prisluškivanja i neovlaštenog upada u e-mailove preko 50 slavnih osoba, a najpoznatije žrtve tog hakiranja bile su Scarlett Johansson, Christina Aguilera i Mila Kunis.

Haker se isprva izjasnio da nije kriv za optužbe, no na kraju je priznao da je provalio u tuđe e-mailove tako što se logirao na tuđe račune i prijavljivao zaboravljenu zaporku, nakon čega bi odgovarao na sigurnosna pitanja, koristeći se javno dostupnim informacijama o slavnim osobama koje je pronašao na Internetu.

Kad bi jednom preuzeo kontrolu nad računom, skidao bi privatne fotografije, poslovne ugovore i druge dokumente, a preko popisa kontakata pronalazio bi i druge žrtve, s tim da se ponekad lažno predstavljao kao prijatelj i tražio dodatne privatne fotografije.

Javnost je za ovaj slučaj saznala nakon što su se na Internetu pojavile ukradene gole fotografije Scarlett Johansson koja se slikala za svog tadašnjeg muža Ryana Reynoldsa. Chaney je uhićen u listopadu 2011. nakon dugotrajne istrage FBI-a pod naslovom 'Operacija Hackerazzi', a na suđenje je otkriveno da je motrio i uznemiravao i neke žene koje je osobno poznavao.

Komentari

Nema komentara.