Sve tetovaže Angeline Jolie - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Sve tetovaže Angeline Jolie

Sve tetovaže Angeline Jolie

Akupunktura je bockanje iglicama radi olakšavanja tegoba. Tetoviranje je bockanje iglicama radi čistog zadovoljstva – tako bar razmišlja Angelina Jolie.

12.07.2004 0 komentara

Sve tetovaže Angeline Jolie

Angelina Jolie je svoju kolekciju tetovaža nedavno dopunila velikim tigrom na dnu leđa. 30 centimetara visoku i 20 centimetara široku mačkicu dva sata joj je ubockavao poznati tajlandski tattoo umjetnik Sompong Kanphai. Nakon što je dovršio tigra, umjetnik je svoju rukotvorinu posvetio posebnom prastarom molitvom kako bi njezina vlasnica bila bogata (duhom) i ispunjena snagom te divlje životinje. 

Zbog obožavanog, posvojenog 3-godišnjeg sina Maddoxa, glumica je prvi put, prije godinu dana, posjetila Somphonga. Tada joj je na lijevom ramenu ucrtao pet okomitih redova drevne molitve. Vjeruje se da tekst na kmerskom jeziku (službeni jezik u Kambodži) štiti svog nositelja od zlih sila i nesreće, a neki povjesničari tvrde da se taj običaj tetoviranja štuje u budističkim samostanima na Tjalandu već 800 godina.

Angelina nikada nije skrivala svoju opsesiju mističnim silama i razornim moćima prirode. Zato ne čudi da je prva njena tetovaža bio japanski simbol smrti kojega je smjestila na rame. Tu je tetovažu nebrojeno puta 'opravdavala' pred novinarima: 'Nisam je stavila zbog mračnih, nastranih razloga, kao što svi misle. To je podsjetnik da bi svi mi mogli sutra umrijeti pa zato trebamo živjeti danas. To je pozitivni podjetnik da smo slobodni.' No, nakon što je postala majka i shvatila da je stvaralačka snaga života mnogo snažnija od razarajuće – uklonila je tetovažu. Danas je na tom mjestu molitva za Maddoxa. 

Kambodžanska molitva

Ubrzo je ucrtala dva simetrična tribal znaka na dnu leđa. Za njih je rekla da obilježavaju srodnost duša – svatko ima svoju sličnu inačicu, svoj 'odraz u ogledalu'. Inače, tetovažama se počela ozbiljno kititi tijekom svog prvog braka, s glumcem Jonny Lee Millerom. Par je imao burnu i divlju vezu, koju su osim tetovaža obilježili i ožiljci. 'Mlad si, pijan si, u krevetu si, imaš noževe, desi se sranje,' rekla je glumica objašnjavajujući veliku posjekotinu na trbuhu i rez u obliku slova X na ruci.

Pijanstva su joj donijela i neželjene tetovaže: 'Spustila sam hlače u tattoo salonu Amsterdamu i probudila se na vodenom krevetu sa smiješnim zmajem plavog jezika na mom kuku. Shvatila sam da sam pogriješila, pa sam ga nakon nekoliko mjeseci pokrila velikim križem. Kad mi hlače spadnu izgleda kao da nosim nož za pasom.' 

Nastavila je nizati 'brojke i slova'. Tetovirala je rimsku brojku 13 – XIII na lijevoj podlaktici, uvjerena da joj taj broj donosi sreću. I opet se morala pravdati kako je to obično praznovjerje i da nema veze sa crnom magijom i mračnim opsesijama koje su joj mediji lako pripisivali. Što se slova tiče – došao je i na njih red. Brak sa Millerom službeno je potrajao do 1999. godine, a raspao se zbog njezine afere s Timothyem Huttonom, glumcem s kojim je snimila 'Izigravajući Boga'. Iz te veze joj je ostalo malo stilizirano slovo H s unutrašnje strana lijevog zapešća. H je zapravo označavalo dvije važne osobe u njenom životu – Huttona i njenog brata Jamesa Havena.

Križ, ispod križa zmaj, još jedan na ruci i latinska izreka

Nedugo nakon što je snimila 'Prekinutu mladost'  koji joj je donio Oscara za sporednu žensku ulogu, istetovirala je citat spisatelja Tennesseeja Williamsa: 'A prayer for the wild at heart, kept in cages' (Molitva za divlje u srcu, zatvorene u kaveze), kojeg je bocnula na desnu ruku. Tada je rekla: 'Možete vidjeti nekoga u dućanu, nekoga tko izgleda kao da ne pripada u vlastiti život, tko ima neispunjeni san, a to me rastužuje.'

Ubrzo nakon toga uz veliki križ na donjem dijelu trbuha dodala je latinsku izreku: 'Quod me nutrit me destruit' ili 'što me hrani to me uništava'. Tu tetovažu nikada nije posebno komentirala. Već je bila fino popunjena tetovažama kada je 2000. upoznala Billya Boba Thorntona i ludo se zaljubila. Billy joj je donio čak četiri tetovaže, a brak im nije potrajao niti četiri godine. Angelina je zbog njega prekršila sveto pravilo tetoviranja – nikad ne stavljaj na sebe ime svog ljubavnika jer oni prođu, a tetovaža ostane. Zato je laser super izum.

Kad je 'zaradila' zmajčeka s plavim jezikom odlučila ga je maknuti, ali nije značilo da je jednom zauvijek prekrižila ta mitska bića. U međuvremenu si je bocnula još jednog na dno leđa, između ona dva tribala, a Billy ju je inspirirao za još jednog. Stavila ga je na lijevo rame i iznad njega napisala 'Billy Bob'. Za tri godine Billy je netragom nestao iz njenog života i s njenog ramena, a zmaj je ostao. 

Angelina + Billy Bob + igla za tetoviranje = fatalna kombinacija

S podlaktice još uvijek nije skinula posebni znak kojeg su ona i njen drugi suprug zajedno kreirali i koji je iscrtan vodoravnim i okomitim linijama. Četvrtu 'Billy Bob'  tetovažu ni neće tako brzo ukloniti i to samo zato što bi 'bilo prebolno'. Naime, ta se tetovaža nalazi na vrlo intimnom dijelu pa njezino skidanje ne dolazi u obzir. Ljubav boli, šta se može... 

Ako ste mislili da je to sve – prevarili ste se. Ima Angie još nekoliko znakovitih crtarija za koje se ni ne zna kad ih je stavila. Ispod pupka ima stilizirane energijske valove, a na stražnjem dijelu leđa ima iscrtanu malu plavu kockicu koja predstavlja prozor. Navodno je imala i istetoviranu riječ 'hrabrost' na nepoznatom mjestu, ali ju je uklonila. Jedan od posljednjih 'uradaka' je natpis 'Know your rights' (spoznaj svoja prava) odmah ispod vrata, na vrhu leđa. Stavila ju je nakon razvoda od Billya Boba i rekla kako nikad više neće dozvoliti da je netko iskorištava.

Njeno tijelo je intimna slikovnica, oslikani dnevnik posvećen najbitnijim događajima i ljudima u njenom životu. O tetovažama priča s velikim oprezom jer su joj one donijele imidž 'zločeste djevojke' kojeg se uporno pokušava otarasiti otkako je postala majka. Ipak, kako napominje, sve su njene tetovaže jako pozitivne: 'Obično nastaju u dobra vremena, kada otkrijem nešto o sebi, kada nešto zaključim, kada postanem pametnija na neki način.'

Želite li pogledati sve njene tetovaže klik ovdje!

Komentari

Nema komentara.