Spielberg o Židovima - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Spielberg o Židovima

Spielberg o Židovima

Nakon 'Schindlerove liste' redatelj Steven Spielberg pozabaviti će se još jednim tragičnim događajem u Židovskoj prošlosti - Olimpijskim igrama u Münchenu.

22.04.2004 0 komentara

Spielberg o Židovima

Reuters je objavio da će ovaj Oscarom nagrađen redatelj u srpnju započeti snimanje filma o događajima koji su pratili ljetne Olimpijske igre u Münchenu 1972. godine. Glavnu ulogu u ovom, još nenaslovljenom filmu, imati će Ben Kingsley koji je glumio i u 'Schindlerovoj listi'.

Olimpijske igre 1972. obilježila je akcija palestinskih militanata koji su oteli i ubili 11 izraelskih sportaša. Tijekom pokušaja oslobađanja talaca na aerodromu blizu Münchena živote je izgubilo još devet talaca, pet otmičara i jedan njemački policajac.

Krvavi događaji iz '72. i danas su najveća noćna mora svih organizatora velikih sportskih događaja. Trenutno najviše razloga za takav strah imaju Grci koji ove godine organiziraju ljetne Olimpijske igre, na kojima je su zbog brojnosti sudionika i gledatelja teško postaviti kvalitetne mjere sigurnosti.

Scenarij za novi Spielbergov film napisao je Eric Roth, koji je također osvojio Oscara i to za 'Forresta Gumpa'. Prava na distribuciju imati će Universal Pictures i DreamWorks studio, a film će se snimati na lokacijama u Europi. Ostali detalji vezani uz film - kao budžet, datum premijere i glumačka ekipa - još nisu poznati.

Preuzevši ovaj projekt Spielberg si je fino popunio ovogodišnji raspored snimanja. U lipnju se započinje prikazivati njegova drama 'Terminal' s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi. Nakon toga prihvatiti će se ekranizacije drame 'The Rivals', a nakon toga će s Tomom Cruiseom snimati adaptaciju znanstveno-fantastične drame H.G. Wellsa 'Rat svjetova', o čemu smo već pisali.

Komentari

Nema komentara.