Zaokružen Krug II - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zaokružen Krug II

Zaokružen Krug II

Nastajanje nastavka poznatog hororca 'Krug' od početka je okruženo tajnovitošću. Sada se napokon zna tko će glumiti, tko režirati i što će biti u scenariju.

14.04.2004 0 komentara

Zaokružen Krug II

Prije dva mjeseca pisali smo o nekoliko stranica iz scenarija koje su se pojavile na internetu i za koje se činilo da su napisane za sami početak 'Kruga 2'. Iako se radnja filma krila od znatiželjne javnosti, znalo se da famozni scenrij piše Ehren Kruger, isti čovjek koji je osmislio radnju i za prvi 'Krug', kao i za 'Vrisak 3'.

Čini se da je on dovršio svoj posao i da se scenarij za 'Krug 2' više ne skriva kao najpovjerljiviji Pentagonovi dokumenti. IGN Filmforce objavio je komentar scenarija koji donosi i širi uvid u radnju.

Novinarka Rachel i njen sin Aidan presele se iz traumatičnog Seattlea u miran planinski gradić Asheville, gdje se ona zaposli u lokalnim novinama. Ne sviđaju joj se novi, dosadni i pričljivi susjedi kojima je 'sumnjiva' kao samohrana majka i koji neprestano pokušavaju zabadati nos u njenu prošlost. Rachel i Aidan samo žele živjeti miran život, ali to, očito, baš neće biti tako lako.

Uglavnom, uskoro se desi tajnovito ubojstvo i gradom se proširi tzv. 'urbana legenda' u video kazeti koja vas ubija nakon što ju pogledate, a Rachel se ponovo baca u istragu i dovodi u opasnost svoj život i živote svojih bližnjih. Cijeli komentar možete pročitati ovdje, ali upozoravamo vas da sadrži i neke zanimljivije dijelove koji bi vam mogli malo pokvariti gledanje.

Dorfman i Watts reprizirat će svoje uloge

Već se zna da će u drugom dijelu Naomi Watts i mali David Dorfman reprizirati svoje uloge kao majku i sina. Snimanje će započeti tijekom svibnja u Oregonu i to dva mjeseca kasnije nego što je bilo planirano. Razlog odgađanju je 'kreativno razilaženje' studija Dreamworks i Noama Murroa koji je trebao režirati drugi nastavak. Nakon njegovog odustajanja od projekta za redatelja je odabran Hideo Nakata koji je režirao originalni, japanski film 'Ringu' prema kojem je i nastao američki 'Krug'. 

Osim Naomi u filmu će se pojaviti još jedan glumac australskog podrijetla. Simon Baker koji je bio nominiran za Zlatni globus za ulogu u CBS-ovoj seriji 'The Guardian' dobio je ulogu Rachelinog kolege na novom poslu, Maxa Rourkea.

U 'Krugu 2' ipak nećemo imati prilike vidjeti Daveigh Chase, djevojčicu koja je glumila sablasnu Samaru Morgan. Mlada glumica je odustala od nastavka jer njeni agenti smatraju da njeno pojavljivanje nije ključno za radnju. U scenariju se, navodno, pojavljuje samo u nekoliko scena u kojima joj se lice ni ne vidi. Umjesto nje biti će angažirana druga glumica, čije će lice ionako biti prekriveno dugom crnom kosom.

Film bi se u američkim kinima trebao pojaviti 10. studenog i studio se, usprkos kašnjenju, zasada drži tog roka. Zbog raznih peripetija koje su dosada pratile predprodukciju, izglednije je da ćemo ovaj očekivani hororac ipak gledati tek pred drugo ljeto.

Komentari

Nema komentara.