Pink kao Janis Joplin - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pink kao Janis Joplin

Pink kao Janis Joplin

Temperamentna pjevačica Alecia Moore a.k.a. Pink za svoj je glumački debi ubola ulogu kojoj su se mnoge zvijezde nadale - u biografiji legendarne Janis Joplin.

i.a. 02.04.2004 0 komentara

Pink kao Janis Joplin

Penelope Spheeris je redateljica ove nezavisne produkcije o životu i djelu Janis Joplin, a snimanje će započeti ovoga ljeta. Nisu jedini - veliki Paramount i Lakeshore također slažu svoju filmsku inačicu Janisinog života, a njihova je glumačka uzdanica ovogodišnja Oscarovka Renne Zellweger.

Redateljica, a ujedno i dio scenarističkog tima, Spheeris, objasnila je zašto je izbor za glavnu glumicu pao baš na Pink: 'Već 15 godina pokušavam ekranizirati život velike Joplin, a tek sam sada zadovoljna testnom snimkom neke osobe koja bi je trebala utjeloviti. Scenska pojava Alecie najbolja je stvar koja se dogodila u mojoj filmskoj karijeri! Ona je u najboljim godinama da portretira Janis u vremenu kada je imala 19 i došla u Kaliforniju pa sve do 27., kada je umrla.'.

Janis Joplin

Da se ne radi samo o umjetničkom zanosu dokazuju i filmski insajderi koji su također pogledali testnu snimku od prošle godine na kojoj Pink ima dvije glumačke i dvije pjevačke scene. Glumačke sposobnosti donekle će ispolirati napornim i intenzivnim uvježbavanjem, dok su pjevačke toliko uvjerljive da je pala odluka da sve pjesme izvodi live. Čak je u planu i soundtrack koji će izdati Artista, čiji je glavni, Clive Davis, potpisao i ugovor s Janis Joplin za njenu prvu ploču.

Kako moćni duo Paramount i Lakeshore više nemaju ekskluzivna prava na izvođenje nekih najpoznatijih pjesama Janis Joplin, one se mogu pojaviti i u Spheerisinom filmu. Konkurentni projekt još uvijek nema redatelja, ali ima veliku podršku glavne glumice Renne Zelweeger koja je odrasla u Texasu i čije su afirmativne godine bile obilježene apsolutnim obožavanjem Janis Joplin, njenom glazbom i životnim stilom.

Komentari

Nema komentara.