Oscar u istom terminu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Oscar u istom terminu

Oscar u istom terminu

Slijedeće godine spektakl dodjele Oscara ponovo će se održati u nešto ranijem terminu nego što je to uobičajeno.

01.04.2004 0 komentara

Oscar u istom terminu

Prošlo je tek mjesec dana od ovogodišnje ceremonije dodjele, a već se u detalje kuju planovi za slijedeću, 77. po redu. Poznat je i datum - u subotu 27. veljače sve će oči filmske industrije biti ponovo usmjerene u Kodak Theathre. Nominacije će biti objavljene mjesec dana prije toga, u utorak 25. siječnja.

Ovakva odluka Akademije za filmsku znanost i umjetnost ubrzala je dosadašnji radpored cijele procedure koja prethodi dodjeli, a uključuje glasovanje, nominiranje i ponovno glasovanje članova akademije. Prethodnih godina bilo je uobičajeno da se Oscari dodjeljuju krajem ožujka. Skraćeni raspored onemogućio je studije da kao inače promoviraju svoje filmove, ali je i glasačima oduzeo dio vremena potrebnog za pregledavanje svih pristiglih filmova. Ipak, nitko se nije previše bunio i čini se da su svi sretni i zadovoljni što su taj veliki posao obavili što prije.

Kad je prošle godine Akadmija uvela ovaj 'skraćeni' raspored odlučeno je da se primjenjuje dvije godine. Tek nakon tog vremena donijeti će se konačna odluka koji će se model zadržati u budućnosti. Čak i ako se zadrži model održavanja dodjele u veljači, 2006. godine morati će se napraviti iznimka.

Ceremonija zatvaranja Zimskih Olimpijskih igara u Torinu u Italiji održati će se 26. veljače 2006. godine, istog dana kada bi se dodjela trebala održati. Kako ne bi došlo do medijskog rata za gledanost između televizijskih kuća u SAD-u (NBC-a koji će prenositi zatvaranje i ABC-a koji prenosi Oscara) dodjela će vjerojatno biti pomaknuta za tjedan dana.

Komentari

Nema komentara.