Paltrow brani Sylviu Plath - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Paltrow brani Sylviu Plath

Paltrow brani Sylviu Plath

Gwyneth Paltrow suočila se s lošim kritkama svoga novog filma Sylvia nakon prvog tjedna prikazivanja u Americi

22.10.2003 0 komentara

Čekanju i medijskom nagađanju došao je kraj. Kruno Lokotar, jedan od najpoznatijih hrvatskih urednika, u ponedjeljak, 23. travnja otkrit će karte i u Booksi govoriti o tome što je radio tijekom transfera iz nakladničke kuće AGM u Algoritam, koji mu je donio nadimak Lokotarinho, koje su nagrade u međuvremenu osvojili naslovi koje je urednički potpisao, što će raditi u Algoritmu, otkrit će naziv i dizajn svoje nove središnje biblioteke, ukratko predstaviti prvu knjigu koja će baš stići iz tiska, možda pokazati multimediju koju je priredio za Sajam knjige u Leipzigu, te natuknuti nešto o budućim naslovima i planovima.

Kruno Lokotar (Daruvar, 1967.) diplomirao je komparativnu književnost, povijest i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Uređivao je časopise Godine i Godine nove, radio u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, gdje je držao kultni literatalk-show "K Lokotaru". Selektirao je i vodio FAK. Od 2002. do 2007. bio je godine glavni urednik AGM-a. 2004. godine dobio je Zlatnu medalju American Society of Illustrators kao art director naslovnice Mirka Ilića za roman Uho, grlo, nož Vedrane Rudan.
Tijekom 2004. godine dobio Nagradu 'Kiklop' za najboljeg urednika, a tijekom te godine naslovi AGM-a dobili su 14 raznih nagrada, od čega i tri međunarodne. Od travnja 2007. godine urednik u nakladničkoj kući Algoritam.

Komentari

Nema komentara.