Glazbene biografije - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Glazbene biografije

Glazbene biografije

Razne pjevačke zvjezdice očajnički se nadaju makar i maloj ulozi na filmu, a o životima pravih glazbenih legenda snimaju se veliki i skupi filmovi.

15.03.2004 0 komentara

Glazbene biografije

Veliki Universal studio je u svoje ruke preuzeo distribuciju biografskog filma o pjevaču Rayu Charlesu koji bi se trebao pojaviti u kinima krajem listopada. Priča o slijepoj legendi soula i bluesa biti će ispričana pod naslovom 'Unchain My Heart: The Ray Charles Story ', a pjevača će odglumiti Jamie Foxx. Film će se baviti Charlesovim životom od vremena kada se tek probijao na glazbenoj sceni pa do zvjezdanog uspjeha i sukoba sa svojim izdavačima.

Režiserskog se posla prihvatio Taylor Hackford ('An Officer and a Gentleman', 'The Devil's Advocate'), a scenarij su napisali James L. White and Robert Eisele. Film se snima s budžetom od 40 milijuna dolara, a njih je isfinancirao studio Crusader.

Životi glazbenika su zanimljva i isplativa filmska tema jer u kina privlače i filmske i glazbene fanove. Takvi su filmovi vrlo skupi pa se biografske priče češće snimaju za televiziju i to s puno manjim budžetom. Ipak, nakon '8 milja' krenuo je val ekranizacija životnih priča nekoliko glazbenika. Tako ćemo slijedećih godina, osim priče o Rayu Charlesu, možda imati prilike saznati pikanterije iz još nekoliko slavnih života. Kažemo 'možda' jer se sa tim ekscentričnim 'živućim legendama' nikad ne zna.

Mladi David Bowie - sportom protiv droge

David Bowie je najavio da namjerava snimati film o svom životu, a u toj glavnoj ulozi bi se volio vidjeti Jude Law. Prema njegovom životu je već snimljen jedan film, 'Velvet Goldmine' iz 1998. godine, ali njega Bowie nije nikad odobrio kao biografski. Mnogo se priča i o biografiji Ozzya Osbournea, a za tu se ulogu već grebu čak tri kandidata - Colin Farrell, Jack Black i Johnny Depp.

Zasada je, osim filma o Charlesu, sigurna i biografija Boba Dylana koju će režirati Todd Haynes i o kojoj smo već pisali. Također, izgledno je i da će Renee Zellweger glumiti Janis Joplin u Paramountovom 'Piece of My Heart' koji bi se trebao pojaviti u kinima iduće godine. Ipak, ne zna se da li će glumica i pjevati u tom filmu. Fox će na veliki ekran donijeti priču o Johnnyu Cashu, a glumiti će ga Joaquin Phoenix u filmu pod naslovom 'Walk the Line'.

Komentari

Nema komentara.