Kao Casanova - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kao Casanova

Kao Casanova

Heath Ledger je dobio laskavu titulu najvećeg zavodnika svih vremena, ali samo za potrebe snimanja novog filma švedskog redatelja Lasse Hallstroma.

15.03.2004 0 komentara

Kao Casanova

Studio Disney prihvatio se produkcije bajkovite povijesne priče o Casanovi, velikom talijanskom ženoljupcu. Radnja filma odvijati će se u Veneciji pa će cijela filmska ekipa imati prilike snimati na autentičnim lokacijama tog prekrasnog grada. Snimanje će započeti u kolovozu ove godine.

Ova romantična komedija će pratiti Casanovine nevolje i očajničke pokušaje da osvoji jednu venecijansku ljepoticu koja uporno odolijeva njegovom šarmu. Karizmatičnog Casanovu Heath Ledger će pridodati bogatom opusu uloga koje je preuzeo u posljednje vrijeme. Ovog mjeseca započinje snimati skejterski 'The Lords of Dogtown' (više), a zatim će biti ljubavni partner Jakea Gyllenhaala u gay-kaubojskoj drami 'Brokeback Mountain' o kojoj smo već pisali.

Redatelj Hallstrom već dugo ima 'pik' na priču o 'Casanovi', ali je ipak odlučio prvo snimiti dramu 'An Ufinished Life' sa Robertom Redfordom, Jennifer Lopez i Morganom Freemanom. 'Casanova' žanrom i tematikom podsjeća na najpoznatiji redateljev uradak, film 'Čokolada' kojeg je kao ekranizaciju hit-knjige snimio 2000. godine.

Iako je 'Čokolada' bila najveći komercijalni pogodak, u njegovom autorskom opusu su daleko zanimljiviji filmovi 'Cider House Rules' s Tobeyem Maguireom i Charlize Theron (1999.) te 'What's Eating Gilbert Grape' (1993) s Johnnyem Deppom i vrlo mladim Leonardom Di Capriom.

Komentari

Nema komentara.