Jedan od tri - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Jedan od tri

Jedan od tri

Iz filmova koji su snimani kao trilogije obično jedan iskoči kao najkvalitetniji, na primjer prvi 'Matrix' ili drugi 'Mad Max'.

s.p. 21.05.2010 0 komentara

Jedan od tri

Evo jedne liste na kojoj se nalaze najbolji filmovi iz slavnih i popularnih trilogija, mada nema one o 'Kumu'. Svejedno, riječ je o komercijalno i kreativno uspješnim filmovima, a na listi su:

1.'Matrix'
Možda imamo tri filma iz serijala - ali samo onaj prvi je zaista originalan! Prvi dio je mix svega i svačega, ali kul dizajn i futuristički skriveni svijet bili su osvježenje u žanru. Nažalost, u nastavcima je bilo bitno samo snimiti čim više akcijskih scena u slow-motionu.

2.'Evil Dead II'
Prvi nastavak bio je jeftin, ali ultranasilan i urnebesno smiješan. Drugi nastavak išao je još dalje u svom 'mračnom slapsticku' i film se zasluženo ulazi na liste horor klasika.


'Evil Dead 2', trailer.

3.'Pobjesnjeli Max 2: Cestovni ratnik'
Prvi Mad Max bio je uznemirujuća apokaliptična priča o zločinu i osveti, a drugi dio je prerada vestern motiva o usamljenom revolverašu koji dolazi spasiti zajednicu od okrutnih bandita. Više akcije i više humora svidjelo se i publici.

4.'Ratovi zvijezda: Carstvo uzvraća udarac'
Film kojeg hvale jer nema sladunjavih Ewoksa ili nekih drugih likova koji su bitniji za prodaju figurica nego za zaplet. Umjesto toga imamo mračniju priču o buđenju zla, punu emocija i spektakularne izvedbe.

5.'Svemirski marinci'
Da, postoje još dva nastavka - koja su završila direktno na DVD-u. Svi nastavci serijali imaju scene borbi s vanzemaljskim kukcima i vojnikinje koje se presvlače zajedno s muškim drugovima, ali samo prvi film je remek-djelo i ludo zabavna satira Paula Verhoevena.

Izvor: Wired

Komentari

Nema komentara.