Orson Welles - zagrobna gaža - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Orson Welles - zagrobna gaža

Orson Welles - zagrobna gaža

Orson Welles je mrtav, ali to neće spriječiti filmaše da iskoriste njegov glas za sinkronizaciju filma o psima koji spašavaju Božić!

s.p. 26.03.2010 0 komentara

Orson Welles - zagrobna gaža

Orson Welles ima novi film - a to što je mrtav već četvrt stoljeća nije nikakav problem! Prije 25 godina Robert X. Leed je u vlastitom izdanju objavio knjigu 'Christmas Tails' i zamolio svog frenda - slavnog Orsona Wellesa! - da snimi audio verziju knjige. Welles je umro nakon nekoliko mjeseci pa nije stigao promovirati taj projekt.

Nakon nekoliko desetljeća, snimke je otkrio Harvey Lowry koji je odlučio na temelju njih proizvesti cijeli film. Lowry je čelnik kompanije Drac Studios koja se bavi šminkom i specijalnim efektima za filmove poput 'Benjamina Buttona', a njegov plan je ekranizirati 'Christmas Tails' kao 3D hibrid igranog i kompjuterski animiranog filma, i to uz naraciju Orsona Wellesa.

Ekipa iz studija Drac uspjela je renovirati i digitalizirati audio snimke, pa planiraju izdati film - za Božić 2011. Priča knjige i filma je dosta zanimljiva - sobovi Djeda Mraza su bolesni, pa Djedica razmatra otkazivanje Božića! Ipak, u pomoć uskaču psi koji će valjda preuzeti posao sobova. Scenarist filma je Matt Thompson, a redatelj će biti izvjesni Todd Tucker, pa već vidimo da će najslavnija faca u projektu biti baš Orson Welles koji bi, da je živ, bio idealna osoba za ulogu Djeda Mraza!

Komentari

Nema komentara.