Angelina ipak kao Kay Scarpetta - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Angelina ipak kao Kay Scarpetta

Angelina ipak kao Kay Scarpetta

Patricia Cornwell već dva desetljeća pokušava ekranizirati svoj najpoznatiji lik, a sada je sve bliže filmskoj verziji s Angelinom Jolie!

s.p. 23.02.2010 0 komentara

Angelina ipak kao Kay Scarpetta

Potvrdili su se prošlogodišnji tračevi - Angelina Jolie trebala bi glumiti Kay Scarpettu! Lik pronicljive forenzičarke kreirala je spisateljica Patricia Cornwell koja je sa Scarpettom dugo vremena bila na 1. mjestu književnih top-lista, ali ju nikako nije uspjela ekranizirati. U nedavnom intervjuu Cornwellica je objasnila kako se prošlog proljeća uspjela sastati s Angelinom, i to na snimanju njenog trilera 'Salt'. Interes Angeline pogurao je projekt, pa se priča da bi snimanje moglo početi sljedeće jeseni.
 
Scenarist Kerry Williamson i producenti su unijeli manje izmjene u priči o Scarpetti pa se radnja neće odvijati u 1980-ima nego u sadašnjosti, a junakinja neće biti u srednjim godinama, kao što je to 53-godišnja Cornwell. Umjesto toga, priča će pratiti Scarpettu u mlađim godinama, dok tek sazrijeva u iskusnu forenzičarku.
 
Prije točno dva desetljeća Cornwall je ponudila filmska prava za samo 10.000 dolara, a otada su razni studiji potrošili 10 milijuna na razvoj projekta. Spominjala su se imena glumica kao što su Demi Moore i Kristin Scott Thomas, a i redatelj Joel Schumacher htio se latiti ekranizacije. Cornwall je osobno nagovarala Jodie Foster da prihvati ulogu Scarpette ali Jodie je odbijala jer je već igrala sličnu ulogu u 'Kad jaganjci utihnu'.

1990-ih Cornwell je sama pokušavala napisati scenarij, a redatelj je trebao biti nitko drugi nego - makedonski filmaš Milčo Mančevski! Svi ovi planovi su u međuvremenu propali, ali sada je u igru umiješana utjecajna Angelina Jolie pa vjerujemo da će se konačno ekranizirati junakinja koja je prije mnogih popularnih serija popularizirala forenziku.

Komentari

Nema komentara.