Zimski i olimpijski filmovi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zimski i olimpijski filmovi

Zimski i olimpijski filmovi

Hollywood ima i filmove za ljubitelje zimskih sportova: hokejaške drame za dečke i klizačke komedije za cure!

s.p. 12.02.2010 0 komentara

Zimski i olimpijski filmovi

Zimska Olimpijada u Vancouveru je pred nama, pa smo pripremili par filmova rađenih u čast olimpijaca. Mogu nadahnuti sportaše, a bogami i gledatelje koji će nakon ovih djela drugim očima gledati na zimske sportove! 

'Ledena staza' (1993)
Ovo je film rađen prema istinitom događaju, a priča o jamajčanskom bob timu je dirljiva, ali i smiješna, osobito zato jer ih u ovom filmu trenira John Candy.

'The Cutting Edge' (1992)
Evo i olimpijske romantične komedije u kojoj glume Moira Kelly i D.B. Sweeney, a uspjeh filma pokrenuo je čitavi serijal - o zaljubljenim klizačima!


'Ledena staza', trailer.

'Slap Shot' (1977)
Paul Newman se nije bavio samo auto utrkama, i on se znao baviti zimskim sportom kojeg vole američki muškarci - hokejom!

'Asovi s Aljaske' (1999)
Jedna od prvih uloga Russella Crowea bila je u ovom filmu o gradiću Mysteryju u kojem su jedina zimska uzbuđenje hokejaške utakmice.


'Ledom do slave', trailer.

'Ledom do slave' (2007)
Will Ferrell i zločesti Will Arnett su prave zvijezde ove urnebesne komedije koja dokazuje da su i muški klizači na ledu - žestoki borci!

'Downhill Racer' (1969)
Evo i jednog skijaša kojeg svi vole - Roberta Redforda koji promovira zimske radosti!

'Miracle' (2004)
Priča o američkoj hokejaškoj reprezentaciji koja je izvela ono što se naziva 'čudom na ledu' - osvojila je zlato na Olimpijadi 1980.!

Izvor: Moviefone

Komentari

Nema komentara.