Najbolji užas 2009. - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najbolji užas 2009.

Najbolji užas 2009.

Protekle godine najviše su nas strašili vanzemaljci, demoni, duhovi, ubojice i - bebe!

s.p. 22.01.2010 0 komentara

Najbolji užas 2009.

Horor je proteklih godina doživljavao pravu renesansu, osim raznih slashera popularne su horor serije, a o romantičnim vampirima da i ne govorimo. Kolege s jedne web stranice posvećene horor filmovima sastavili su listu najboljih horora 2009., a mi smo izdvojili 5 filmova koji su dobivali najviše glasova:

1. 'Paranormalno'
Iako su ovaj film optuživali da je popularan samo zbog fame koja se digla oko njega, fanovi horora već su ga na početku prepoznali kao film godine. Minimalistička priča o duhovima snimljena je s malim budžetom i bez zvijezda i pokazala je da za dobar moderni horor nije potrebno posezati za prequelima, sequelima, serijalima, adaptacijama i sličnim strategijama. Treba samo mudro koristiti iskonski strah od tame i publiku plašiti nepoznatom prijetnjom...BU!

2.'Najstrašnija noć'
Film s četiri priče koje se odvijaju za Noć vještica trebao je biti prikazan baš za taj 'praznik horora', ali je distributer Warner Bros stalno odgađao kino distribuciju i na kraju je film završio direktno na DVD-u. Velika šteta - film već svrstavaju u klasike horora, iako nije riječ o strašnom filmu nego o zabavnoj horor komediji koja se gleda u društvu, u zamračenoj sobi.


'Najstrašnija noć', trailer.

3.'Odvuci me u pakao'
'Majstor horora'
Sam Raimi se vratio! Nije 'Evil Dead', ali nema veze - borba Alison Lohman i bezube Ciganke već je ušla u anale najzabavnijih scena. A da ne spominjemo očne jabučice u hrani, žrtvovanje mačke i ostale gnusno duhovite scene. Što bi tek Raimi prikazao da ga nisu cenzurirali...

4.'Grace'
Djeca i bebe su zahvalni likovi za romantične komedije i dirljive drame, ali se dobro mogu iskoristiti i u hororima. Ovaj film o krvoločnoj bebi (!?) ujedno je i psihološka studija majke (odlična Jordan Ladd) koja je sretna što joj se beba vratila iz mrtvih, ali joj se ne sviđa to što se djetešce mora hraniti krvlju. Odvratno i uznemirujuće, baš kako treba.

5.'Distrikt 9'
Ovaj SF o vanzemaljskim imigrantima ima nekoliko strašnih/odvratnih scena zbog kojih se može svrstati i u horore, no riječ je o inteligentnoj satiri ljudskog odnosa prema strancima i useljenicima svih vrsta. Uz to, riječ je i o zabavnom spektaklu s akcijskim scenama i napetom pričom. Ma nije ni bitno da nije u 3D-u!

Izvor: Dread Central

Komentari

Nema komentara.