HAVC objavio natječaj! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      HAVC objavio natječaj!

HAVC objavio natječaj!

Pred sam kraj godine objavljen je glavni natječaj za sve koji se bave filmom, a 2010. financirat će se i projekti iz 2009.

s.p. 29.12.2009 0 komentara

HAVC objavio natječaj!

Već se činilo da zbog recesije neće biti glavnog filmskog natječaja u državi, ali Hrvatski audiovizualni centar objavio je 'natječaj nad natječajima'. Za razliku od 2008., kada su dodjeljena sredstva za projekte iz te godine, ovogodišnji natječaj (za financiranje filmova iz 2009.) zatvara se - početkom 2010.! 

Natječaj objavljujemo u cijelosti:

Obavještavamo Vas kako danas, u utorak 29. prosinca 2009. godine, Hrvatski audiovizualni centar raspisuje Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti za 2009. godinu i Javni poziv za poticanje komplementarnih djelatnosti za 2010. godinu.

Hrvatski audiovizualni centar putem Javnog poziva raspodjeljuje sredstva za poticanje audiovizualnog stvaralaštva i komplementarnih djelatnosti. Sredstvima za audiovizualno stvaralaštvo sufinanciraju se dugometražni i kratkometražni igrani filmovi, debitantski dugometražni filmovi, dugometražni i kratkometražni dokumentarni filmovi, eksperimentalni filmovi, animirani filmovi te koprodukcije dugometražnih filmova.

U komplementarne djelatnosti spadaju programi zaštite audiovizualne baštine uključujući kinotečnu djelatnost, filmski festivali i druge audiovizualne manifestacije, te djelatnosti razvijanja audiovizualne kulture, programi promocije i prodaje hrvatskih audiovizualnih djela, programi međunarodne suradnje, proučavanje i kritičko vrednovanje audiovizualnih djelatnosti, izdavaštvo u području audiovizualnih djelatnosti, programi stručnog usavršavanja i programi audiovizualnih udruga i organzacija.

Javni poziv otvoren je do 29. siječnja 2010. godine.

Sve detaljnije informacije o javnim pozivima pogledajte na službenim stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra.

Komentari

Nema komentara.