Rapsodija u plavom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Rapsodija u plavom

Rapsodija u plavom

Nije samo 'Avatar' pun plavih bića, ima ih raznih vrsta igranih i animiranih, a gledatelji ih najviše vole - plave i gole!

s.p. 16.12.2009 0 komentara

Rapsodija u plavom

Kada u Hrvatskoj kažete 'plavci', obično svi misle na policajce. Ali, u Hollywoodu ima mnogo likova plave boje: mutanata, superheroja i ostalih bića u plavom:

1.Na'viji, 'Avatar'
Svi koji su na pretpremijeri vidjeli ovaj film bili su oduševljeni 3D spektaklom, a najveće kontroverze bile su oko uvjerljivosti 'plave rase' - Na'vija. Na publici je da presudi izgledaju li realistično ili su samo 'veća verzija Štrumpfova', kako ih nazivaju zlobni kritičari.

2. Papa Štrumpf, 'Štrumpfovi'
Štrumfovi su još jedna vrsta u plavom i nitko nema ništa protiv njih. Istina, svi žive u egalitarnom društvu koje predvodi starac s crvenom kapom i sijedom bradom pa neki sumnjaju i da imaju veze s komunistima...

3. Abe Sapian, 'Hellboy' i 'Hellboy II: Zlatna vojska'
Ako je Hellboy ružan i tvrd momak, onda mu treba pomoćnik kao što je Abe - sofisticiran i smiješan tip koji je pola čovjek, a pola riba.

Abe Sapian

4. Beast, Nightcrawler, Mystique, 'X-Men' filmovi
Što ćete, mutanti vole plavu boju. A mi od svih mutanata najviše volimo Mystique (tj. plavušu Rebeccu Romijn) koja se odjeva samo u plavu boju.

5. Duh iz svjetiljke, 'Aladdin'
Eh, ovaj plavi lik bi nam dobro došao u vrijeme recesije. Čarobni duh izvodi razne čarolije, pa bi državi i građanima mogao pomoći da plate silne dugove.

6. Joseph 'Blue' Palasky, 'Dani slave'
U filmu o odraslim bitangama (Will Ferrell i co.) koje osnivaju studentsko bratstvo pojavljuje se i jedan starkelja koji im pravi društvo - doslovce do smrti! Bijele je kože i sijede kose, ali nosi plavo ime tj. nadimak 'Blue'. Posebno se pamti pjesma na njegovom sprovodu...

dr. Manhattan

7. dr. Manhattan, 'Čuvari'
Evo još jednog svemogućeg lika u plavom. Al' znate kakava je moderna publika - kada imate golog superheroja, nitko ne obraća pažnju na njegova herojska djela ili njegove mišiće, nego svi bulje u njegov plavi pimpek...

Izvor: Entertainment Weekly

Komentari

Nema komentara.