'Praskozorje' sviće dvaput? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Praskozorje' sviće dvaput?

'Praskozorje' sviće dvaput?

Problem 1: treba li prepoloviti ekranizaciju zadnjeg 'Sumraka'?
Problem 2: kako ekranizirati bizarne i brutalne scene?

s.p. 01.12.2009 1 komentara

'Praskozorje' sviće dvaput?

Dok 'Mladi mjesec' hara domaćim i svjetskim kinima, producenti 'Sumrak sage' odlučuju hoće li zadnju ekranizaciju snimiti u dva dijela. Sada je u kinima drugi dio ('Mladi mjesec'), treći dio ('Pomrčina') je već snimljen, a četvrti dio - 'Praskozorje' - treba se snimati prema vrlo opsežnoj knjizi. Autorica serijala Stephenie Meyer već je prije izjavila da, ako će se ekranizirati 'Praskozorje', onda obavezno treba snimiti dva dijela jer je knjigu nemoguće adaptirati u djelo od 90 minuta.

Prvi tračevi govore da je studio Summit spreman na dvodijelni epilog serijala (u stilu 'Harryja Pottera i darovi smrti'), a osim službenog odobrenja autorice Meyer, trebat će ponovo pregovarati i s ekipom filma. Naime, glumci su potpisali ugovore za 4 filma (svaka knjiga = 1 ekranizacija), pa bi ih za 5. film trebalo dodatno platiti. 'Mladi mjesec' je u prva dva tjedna u SAD-u zaradio 230 milijuna, pa možemo očekivati da će i glumci htjeti dio tog kolača, osobito ako se zna da im zbog ovog serijala teško stradava privatni život.
 
Osim s glumcima, trebat će pregovarat i s redateljem Chrisom Weitzom koji je već bio najavio da će sljedeći njegov film biti 'The Gardener', no Summit bi ga opet volio vidjeti u redateljskoj stolici. Pitanje je i kako Summit želi ekranizirati 'Praskozorje' - ako filmska adaptacija ostane vjerna knjizi, onda mi mogla izgubiti niski cenzorski rejting.

Priča knjige (SPOILER!) bavi se brakom Edwarda i Belle koji imaju vrlo žestoki seks nakon kojeg slijedi brutalni porođaj Belle kojoj beba doslovce polomi kosti (?!). A da ne spominjemo i da se Jacob zaljubljuje u malu Bellinu kćer! Baš se ne čini kao film s kojim bi studio mogao prodati puno ulaznica mladima - ovo više zvuči kao horor Davida Cronenberga!

Komentari
A: Freak of nature 01.12.2009 Pogledaj profil

E sada... ja kao i Stephenie, smatram da bi se zadnji dio trebao napraviti u 2 dijela cisto zbog toga da se ispoštuje prica koja stvarno ne bi stala u jedan film od 2 sata, te bi se izostavilo puno bitnih stvari. Tako da smatram da ce i biti snimljena 2 djela jer ce zarada biti enormna.

I samo da razjasnim sto se tice ovog žestokog seksa :D
Da ljudi ne bi krivo shvatili, radi se o tome da je Bella ozlijedena nakon seksa s Edwardom (koji vjerojatno nece biti prikazan u filmu, jer nije bio niti opisan u knjizi) jer je on jednostavno fizicki presnazan za nju ljudsku.