10 promašaja desetljeća - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      10 promašaja desetljeća

10 promašaja desetljeća

Za loš film treba vam Eddie Murphy i loš scenarij. Daleko ćete dogurati, ravno do liste najgorih u desetljeću!

s.p. 27.11.2009 4 komentara

10 promašaja desetljeća

Kada studiji ulože desetine i stotine milijuna dolara, a film zaradi mrvice u američkim kinima - onda mu se sprema dobar plasman samo na listi gubitnika! Još ako taj film popljuju i kritičari i gledatelji - onda s razlogom ulazi na listu 10 filmskih promašaja u prošlom desetljeću:

1. 'The Adventures of Pluto Nash' (2002.) - budžet: 100 milijuna, zarada: 4.4 milijuna
Eddie Murphy ima niz zaista katastrofalnih filmova, procjenjuje se da je 5 njegovih filmova izgubilo oko 250 milijuna dolara. A čudo je u tom da mu još daju da snima i isplaćuju velike honorare.

2. 'Bojno polje Zemlja' (2000.) - budžet: 75 milijuna, zarada: 21 milijun
Nakon uspjeha 'Pulp Fictiona', John Travolta je mogao birati filmove u kojima će glumiti, a on je odlučio izgurao projekt koji promiče rad utemeljitelja scijentolgije, L. Ron Hubbarda. Očito ga je motivirala slijepa vjera, jer na kraju je film ispao prava smijurija.

3. 'The Land of the Lost' (2009.) - budžet: 100 milijuna, zarada: 65 milijuna
Filmovi s dinosaurima obično uspiju na kino blagajnama, no evo i jedne iznimke. Ova obrada serije iz 70-ih dijelom je bila namijenjena i klincima, no film je sadržavao i 'zahodski humor' koji se na kraju nije isplatio.


'The Land of the Lost', trailer.

4. 'Gigli' (2003.) - budžet: 54 milijuna, zarada: 6.1 milijun
Ben Affleck i Jennifer Lopez su u to vrijeme bili zaljubljeni par, dvoje uspješnih ljudi kojima se predviđao uspon u Hollywoodu. No, s vremenom je njihova veza propala, a i karijere su počele stagnirati - a sve je počelo s ovim loše režiranim filmom Martina Bresta.

5. 'Town and Country' (2001.) - budžet: 90 milijuna, zarada: 6.7 milijuna
Warren Beatty je bio odlučio snimiti sexy komediju, no zaboravio je na jednu veliku činjenicu. Da, on je bio sexy simbol, no - par desetljeća prije snimanja ovog filma! Problemi s castingom i stalna odgađanja snimanja filma samo su zapečatila sudbinu filmu.

6. 'Žena mačka' (2004.) - budžet: 100 milijuna, zarada: 40 milijuna
Filmovi o ženskim superjunacima slabo prolaze, a ovaj film je ugrozio karijere svih koji su bili umiješani u film. Halle Barry je prije par godina dobila Oscara, no po ovoj ulozi se sigurno neće pamtiti.


'Žena mačka', trailer.

7. 'Invazija' (2007.) - budžet: 80 milijuna, zarada: 15.1 milijun
Nakon brojnih hitova, karijera Nicole Kidman počela je ići nizbrdo, a ovo je samo jedan od primjera negativnog trenda. Prvi loš znak bio je kada je originalni redatelj napustio snimanje, a nakon toga njegova zamjena nije uspjela posložiti film i rezultat je poznat.

8. 'Rollerball' (2002.) - budžet: 70 milijuna, zarada: 19 milijuna
Izvorni 'Rollerball' bio je i akcijski i angažirani film, no ova obrada nije uspjela postati ni dobar akcić. Studio je 4 puta odgađao premijeru filma, a onda je još i cenzurirao film - bio je to poljubac smrti!

9. 'Otporan na smrt' (2007.) - budžet: 67 milijuna, zarada: 25 milijuna
Tarantino i Rodriguez činili su se parom iz snova, no kada je producent Weinstein odlučio podijeliti njihov zajednički projekt 'Grindhouse' na dva filma, nije uspio udvostručiti zaradu. Dapače, publika i kritika podijeljeno je reagirala na filmove, pa je propao i 'Otporan na smrt'.
  
10. 'The Spirit' (2008.) - budžet: 60 milijuna, zarada: 19.8 milijuna
Frank Miller je talentirani stripaš, no možda je bolje da se okani režije. Njegova verzija stripa Willa Eisnera imala je puno stilizacije, ali premalo sadržaja pa je krahirala kod svih i postala samo dobar primjer za lošu adaptaciju.

Izvor: The Hollywood Reporter

Komentari
A: mareva 20.12.2009 Pogledaj profil

murphyja ne podnosim, a bojno polje je presmiješno. ima i gorih od otporan na smrt...

A: Filmski Fan 12.12.2009 Pogledaj profil

Kako mrzim film Bojno polje zemlja, najgori film ikada. I tko je mislio da će Grindhouse (podjeljen na dva dijela) - prvi dio - Otporan na smrt biti popular (film je teško ..... ; sami shvatite)

A: goodye 01.12.2009 Pogledaj profil

Stvarno dobro izabrani filmovi za najlosije. Nema sta :D

A sto je najgore bas tu Catwoman, jedna nasa TV kuca, silom gura u program. Nije da ne volim Halle Barry, ali nije za TV 2 puta godisnje.

A: johnny08 30.11.2009 Pogledaj profil

Mrzim Ženu-mačku...najgori film ikad. Rađe bi gledao idiotskog Murphya u ova 2 filma nego opet Ženu-mačku. Ah, di su vremena kad je Burton bio iza a Pfeiffer ispred kamere...