Kinezi dobro kopiraju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kinezi dobro kopiraju

Kinezi dobro kopiraju

Kineski srednjoškolci mrdat će se u ritmu 'High School Musicala', a Mulan dobiva igranu i krvavu ekranizaciju!

s.p. 25.11.2009 0 komentara

Kinezi dobro kopiraju

Osim satova i odjeće, Kinezi očito dobro kopiraju i filmove! Istina, i Hollywood često kopira vlastite filmove, pa ne možemo zamjeriti Kinezima što obrađuju i 'Gimnazijalce' tj. američki hit 'High School Musical'. Izvorni film je bio popularan širom svijeta i inspirirao je dva nastavka, sada je Disney ugovorio snimanje kineske verzije te priče, a u Šangaju će se raditi i tematski park inspiriran filmom.

Objavljeno je i da kineski 'Gimnazijalci' neće biti doslovna obrada izvornika, ali će preuzeti priču o zabranjenoj ljubavi između dečka i cure koji pripadaju različitim školskim klikama. Zanimljivo je da su Amerikanci kao glavni sport u filmu htjeli predložiti borilačke vještine, ali kineski koproducenti izborili su se da sport kojim se mladi Kinezi bave bude košarka. Taj sport je popularan i u Aziji, nije da se svi bave karateom!


'Mulan'(2009.), trailer igranog filma.

A kad smo kod borbe, imamo i još jednu priču koja se naslanja na Disneya. Deset godina nakon 'Mulana', Disneyevog hita koji je koristio kinesku narodnu priču, Kinezi su ekranizirali tu priču u zemlji odakle je i potekla. Disney je priču snimio kao dugometražni crtić, a hongkonški redatelj Jingle Ma snimio ju je opet, ali kao igrani film. I dok je Disneyeva verzija bila rađena za djecu i puna veselih trenutaka, ovaj 'Mulan' se više fokusirao na ratnu stranu priče.

Glavna junakinja, u želji da spasi svog oca, prerušena zauzima njegovo mjesto na bojištu, a ovaj film prikazaje i njezino prvo ubojstvo i suočavanje sa smrću njezinih drugova. Prve kritike baš i nisu pozitivne, ističe se da prelijepa glumica Zhao Wei baš i ne može izgledati kao muškarac, no redatelj se brani da je baš tražio stasitu i sportski građenu curu. Film ovaj petak ima premijeru u Aziji, a ljubitelji slične 'Crvene stijene' (u kojoj je glumila i Zhao Wei!) mogu se samo nadati da će i ovaj ratni film naći put do nas.

Komentari

Nema komentara.