Filmovi jači i od smrti - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Filmovi jači i od smrti

Filmovi jači i od smrti

Neki filmovi ne samo da su preživjeli smrt glavne zvijezde, nego su zbog toga postali i kultni.

s.p. 05.11.2009 0 komentara

Filmovi jači i od smrti

Bi li film 'This Is It' postao tako veliki hit da je Michael Jackson još živ? Bio bi hit među fanovima, ali kad svi znaju da poznatog pjevača nikada više neće vidjeti uživo - čak i film o koncertnoj probi postaje primamljiv. Puno filmova dovršeno je baš prije smrti glavnog glumca, a evo nekoliko zanimljivih primjera iz povijesti:
 
1.'Vitez tame'
Kada su Heathu Ledgeru nakon smrti počeli dodjeljivati brojne glumačke nagrade, mnogi su gunđali da se sve to događa zbog njegove iznenadne smrti. Ta gunđala očito nisu gledala Ledgerov nastup pod šminkom klauna, jer njegov Joker stvarno zaslužuje ulazak u panteon najvećih ikad snimljenih negativaca.

2.'U zmajevom gnijezdu'
Zadnji film Brucea Leea pojavio se u kinima samo 6 dana nakon njegove tragične smrti na filmskom setu. Film je ušao na mnoge liste klasika i pokazao da i filmovi s borilačkim vještinama mogu biti važni za filmsku povijest. Nažalost, i Bruceovog sina Brandona stigla je ista sudbina. I Brandon je poginuo prilikom snimanja filma ('Vrana'), a film je također dobio kultni status - barem među darkerima.

3.'Buntovnik bez razloga'
Smrt je Jamesa Deana lansirala u orbitu holivudskih legendi, a on je postao primjer kako 'živjeti brzo, umrijeti mlad i postati lijepi leš'. 'Buntovnik s razlogom' je s razlogom postao i nadimak za Deana koji je postao ikona tinejdžerskih pobuna i uzor tadašnjih omladinaca.

4.'Pogodi tko dolazi na večeru'
Krajem 60-ih rušio se veliki tabu oko međurasnih brakova, a na izdisaju je bio i Spencer Tracy. Iako teško bolestan, Tracy je pristao glumiti u filmu koji je veličao toleranciju, a u filmu je, iskrenuta ganuta, zaplakala i njegova životna družica Katharine Hepburn. Tracy je umro samo 17 dana nakon završetka snimanja filma.

5.'Transformers: The Movie'(1986.)
Malo je čudno, ali na listi 'klasika' našao se i film o Transformersima - iz 1986.! Likovima iz tog crtića glasove posuđuju mnogi poznati glumci (Leonard Nimoy, Eric Idle, Judd Nelson, Robert Stack), a među njima se našao i Orson Welles u ulozi Unicrona. Iako su mu takve uloge služile da zarade pare za vlastite projekte, Welles ovaj put nije uspio financirati sljedeći autorski film. Dok su gledala spektakularne borbe u kinima, djeca nisu ni znala da je 'Unicron' Orson preminuo, ali pamtit će duboki glas koji je obilježio mnoga djetinjstva.

Izvor: Maxim

Komentari

Nema komentara.