Hamlet, Romeo i Julija u 3D-u! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hamlet, Romeo i Julija u 3D-u!

Hamlet, Romeo i Julija u 3D-u!

Hamletova borba mačevima ravno ispred vašeg nosa, baš kao i ljubakanje Romea i Julije - lektira u tri dimenzije!

s.p. 13.08.2009 0 komentara

Hamlet, Romeo i Julija u 3D-u!

Snimati ili ne snimati u 3D-u - to je pitanje, i to ono na koje je lako odgovoriti! Mnogi smatraju da je 3D tehnologija izmišljena za zabavu klinca, a upravo tu činjenicu namjerava iskoristiti kazališna družina 'The Shakespeare 4 Kidz' i to u edukativne svrhe! Projekt 'Shakespeare za djecu' želi približiti stara djela dječjoj publici, pa se ta djela izvode na kazališnim daskama kao mjuzikli za mlade. Sada će se ti mjuzikli adaptirati kao 3D filmovi s kojima se planira privući gledatelje 'Harryja Pottera' i 'High School Musicala'.

Planira se snimanje čak 6 drama, u prvih 18 mjeseci trebali bi se snimiti 'Hamlet', 'Macbeth' i 'Romeo i Julija', a zatim bi slijedili 'San ivanjske noći', 'Na Tri kralja ili Kako hoćete' i 'Oluja'.  Prvi na listi je 'Hamlet' kojeg će režirati John Godber, a filmaši već najavljuju 3D efekte za scene s duhovima, borbe mačevima i topovske salve. Preporučujemo i scenu kada Hamlet drži lubanju u ruci, i to će biti efektno u 3 dimenzije!

Nakon snimanja slavnog 'Hamleta', slijedi malo romanse za tinejdžere - 'Romeo i Julija'. Prije snimanja filma održat će se TV show 'Movie Quest - A Romeo 4 Juliet' u kojem će se tražiti dvoje mladih i nepoznatih glumaca za uloge Romea i Julije. Pa da vidimo tko će naslijediti Daniela Radcliffea i Emmu Watson!

Komentari

Nema komentara.