Filmski tulum u Vukovaru - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Filmski tulum u Vukovaru

Filmski tulum u Vukovaru

Vukovaru u posjet dolaze domaći 'Tulum', 'Metastaze' i 'Kenjac', rumunjski hitovi s Cannesa, japanski oskarovac i Eric Cantona.

s.p. 12.08.2009 0 komentara

Filmski tulum u Vukovaru

3. Vukovar film festival održat će se za dva tjedna (26.-30.08.) na krajnjem istoku Hrvatske. I ove godine organizatori najavljuju iste podunavske kategorije na dvije lokacije - šlepu na Dunavu i Ružičkinoj kući. Od domaćih filmova treba izdvojiti kratki film Dalibora Matanića čija radnja se događa baš u Vukovaru - 'Tulum' koji je posjetio i ovogodišnji Cannes. S Cannesa dolaze i brojni rumunjski hitovi, među njima i film 'Policijski, pridjev', te omnibus 'Priče iz zlatnog doba' koji otvara ovogodišnji Sarajevo film festival. Rumunji se predstavljaju i s kratkišima, 'Megatron' je priča o dječaku koji jede brzu hranu i čezne za ocem, a na prošlogodišnjem Cannesu je osvojio Zlatnu palmu u svojoj kategoriji. 

U dugoj konkurenciji prikazat će se i domaći filmovi nagrađeni u Puli, glavni pobjednik 'Metastaze' te 'Kenjac' koji je također osvojio 3 Zlatne Arene. Popratni program Svijet donosi pravu poslasticu za filmofile, 'Odlaske' koji su dobili Oscara za strani film, te novi film Kena Loacha 'Tražeći Erica' u kojem naslovnom junaku, deziluzioniranom poštaru, u pomoć stiže ni manje ni više nego lik bivšeg nogomoteša Erica Cantone. Dokumentarni program nudi naslov prikazan na Berlinaleu, 'Put u Aziju' Thomasa Grubea o gostovanju Berlinske filharmonije u azijskim velegradima.


Trailer za 'Tražeći Erica'.

Cijena ulaznica za sve projekcije na šlepu (dugi + kratki igrani, Svijet) iznosi 10 kn, a sve projekcije u Ružičkinoj kući (Matineje - crtići, Retrospektiva suvremenog njemačkog filma te dokumentarni blokovi) su besplatne. Novost je da se od ove godine nudi i besplatan kamp na 'vukovarskoj adi', svi zainteresirani trebaju se javiti u Turističku zajednicu grada Vukovara (tel./fax:032-442-889) gdje će dobiti daljnje upute.

Ove godine organizira se i Dunavska scenaristička radionica u suradnji sa redateljem i scenaristom Ognjenom Sviličićem koji bira najbolje priče pristigle na natječaj. 5 najboljih pisaca kratkog sinopsisa imaju besplatan smještaj u Vukovaru te pravo polaženja radionice, a predavač će biti njemački scenarist Yilmaz Arslan. Više informacija na službenoj stranici 3. Vukovar film festivala-festivala podunavskih zemalja.

Komentari

Nema komentara.