Ne dao Bog takvog oca - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ne dao Bog takvog oca

Ne dao Bog takvog oca

Nisu sve tate kao Bill Cosby - evo par primjera filmskih očeva koji mogu poslužiti tome da plašite djecu s njima!

s.p. 25.06.2009 0 komentara

Ne dao Bog takvog oca

Neki ljudi se srame svojih očeva jer nisu dovoljno kool ili nisu naročito uspješni. Ipak, sada kada je prošao Dan očeva, treba priznati da uvijek ima gorih roditelja od onih koje imamo. Premiere je napravio listu najgorih očeva na filmu, pa smo izdvojili par primjera likova kojima bolje ne davati djecu u ruke...

1.Jack Torrance (Jack Nicholson), 'Isijavanje' /naslovna/
Mnoge tate su pod velikim stresom kada rade, no ovaj Jack je pisac pod tako velikim pritiskom da poželi uzeti sjekiru i isjeći ženicu i svog sinčića na komade. Eh, to ti je spisateljska blokada...

2.Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis), 'Bit će krvi'
Za beskrupuloznog poduzetnika Daniela, njegov posvojeni sin H.W. je samo sredstvo za uspješnije pregovaranje. Na kraju svoje karijere naftnog magnata, Daniel se odriče svog sina, izvrijeđa ga na pasja kola i nakon toga suoči se sa svećenikom kojeg je oduvijek mrzio. Pogledajte naslov pa će vam biti jasnije kako će Daniel reagirati na kraju filma.


Trailer za 'Bit će krvi', film o doživljajima poduzetnika i 'tate' Daniela Plainviewa.

3.Pukovnik Frank Fitts (Chris Cooper), 'Vrtlog života'
Kada vam je otac prolupali i autoritarni vojnik, onda je bolje da nemate problema u školi. A kada se otkrije da je i potisnuti homoseksualac, to ne sluti na dobro - jesno li spomenuli da ima i kuću punu oružja?

4.Bill Maplewood (Dylan Baker), 'Sreća'
Ovaj tata ne zlostavlja svog 11-godišnjeg sina, već seksualno iskorištava - njegove prijatelje! To kasnije ostavlja dodatne traume na malom sinu koji pita taticu je li dirao i njega, na što ovaj u suzama odgovara da je na njega samo masturbirao.

5.Ed Wilson (Rodney Dangerfield), 'Rođeni ubojice'
Udžbenički primjer lošeg oca je nasilnik i seksualni zlostavljač kojeg, da stvar bude gora, u ovom filmu glumi omiljeni američki komičar Rodney Dangerfield. To je valjda poruka da se i iza maske smiješnog i simpatičnog tipa može kriti - otac iz pakla!

Komentari

Nema komentara.