Hollywoodski heavy metalci - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hollywoodski heavy metalci

Hollywoodski heavy metalci

Sprema se posveta erotičnom SF magazinu i filmu 'Heavy Metal', a dijelove omnibusa režirat će Cameron, Fincher, Snyder i Verbinski.

s.p. 08.06.2009 0 komentara

Hollywoodski heavy metalci

Najbolji američki redatelji akcijskih i SF filmova okupit će se da snime zanimljivi SF spektakl - 'Heavy Metal'! Za one koji ne znaju, to nije film o glazbenom žanru sa dugokosim glazbenicima, već hommage popularnom strip izdanju i filmu koji je nastao prema njemu.

U novoj verziji David Fincher i James Cameron će sudjelovati i kao izvršni producenti i kao redatelji pojedinih dijelova filma, a u režiji segmenata omnibusa pomagat će im Zack Snyder i Gore Verbinski. Mark Osborne (redatelj 'Kung Fu Pande') i Jack Black radit će komični dio filma, a planu je suradnja još nekoliko poznatih redatelja. Filmofilima je najbitnije to da, nakon 'Avatara', Cameron opet snima SF i ne radi dugu pauzu u karijeri.


Trailer 'Heavy Metala' iz 1981.

Izvorni Heavy Metal je počeo kao strip magazin koji je nudio sve što zanima dječake - SF i fantasy, te akciju s puno ratnica i ostalih cura u razgolićenom izdanju. 1981. snimljen je film 'Heavy Metal' koji je ekranizirao nekoliko stripova iz magazina i ponudio neke nove priče inspirane tim stilom.

Dosta eksplicitnog nasilja i golotinje upropastilo je filmu komercijalne šanse, ali je s vremenom stekao kultni status, osobito među fanovima stripa i SF-a. Zbog problema s autorskim pravima na (heavy metal) soundtrack, film dugo nije imao ni svoje video izdanje. No, bez brige - sada dolazi novo, svježe izdanje s toliko zanimljivih redatelja da će sigurno ispasti dobar film!

Komentari

Nema komentara.