Svinje kojih se ne morate bojati - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Svinje kojih se ne morate bojati

Svinje kojih se ne morate bojati

Prozivaju se kao krivci za smrtonosnu gripu koja stvara masovnu histeriju u svijetu, ali ono što je kod svinja zaista zarazno je njihov šarm!

s.p. 28.04.2009 0 komentara

Svinje kojih se ne morate bojati

Cijeli se svijet ustrtario zbog mutiranog oblika svinjske gripe pa su svinje po hitnom postupku stigle na zao glas. U Meksiku je osim ljudi stradala i filmska industrija, zatvorena su sva kina pa je odgođena i premijera hita 'X-men početak: Wolverine'. No, filmofili znaju da su svinje, osim za šunku i kobasice, dobar materijal i za glavne likove. LA Times napravio je top-listu najslavnijih filmskih svinja a mi smo odabrali 5 najpoznatijih:

1. Babe
'Praščić Babe' je sigurno najveći film o svinjama ikad napravljen. Glavni junak filma je bio toliko popularan i simpatičan da su mnoga djeca postala vegetarijanci nakon filma, a čak je i glavni glumac filma, James Cromwell, prestao jesti svinjetinu u znak poštovanja prema kolegi glumcu.

2. Miss Piggy
Može li prasica biti seks-simbol? Kako da ne, u 'Muppet Showu' je Miss Piggy čak bila i glavna diva. Imala je i dečka, žapca Kermita na kojeg je stalno bila ljubomorna pa bi ovaj obično zaradio karate udarac. Ova prasica postigla je velike stvari pa je uz televiziju nastupala na filmu, a doživjela je i epohalnu stvar za njezinu vrstu - putovala je svemirom u muppetovskom skeču 'Pigs in Space'...


Miss Piggy i ostatak svinjske ekipe u 'Pigs in Space'.

3. Porky Pig
Porkyju je filmski partner Zekoslav Mrkva, pa nije ni čudno da je postao slavni lik iz crtića. Dodatnu slavu je stekao i tako da se pojavljivao na odjavnim špicama Warnerovih crtića uz neizbježno 'Th-th-th-that’s all folks!'. Čini nam se da kod nas Porkyja Piga sada prevode kao Praščić, no mi ga se sjećamo iz starih crtića, s punim imenom i prezimenom Gica Prasić.

4. Snowball, Napoleon i ostatak ekipe iz 'Životinjske farme'
Svinje u ovoj satiri ne ponašaju se svinjski, nego još gore - poput pravih ljudi! Ova satira na račun totalitarizma našalila se na račun Staljina, Lenjina i ostalih povijesnih ličnosti preko priče o farmi u kojoj su 'svi jednaki, a neki su jednakiji'. Djelo je često adaptirano u animirani film, u posljednjoj velikoj verziji glasove su dali Patrick Stewart i Kelsey Grammer.

5. Wilbur iz 'Charlotteine mreže'
Jedan od najnježnijih dječjih filmova je 'Charlotteina mreža' u kojoj su dobri prijatelji prasac Wilbur i paučica Charlotte. Charlotte spašava Wilbura od sudbine da postane glavno jelo za Božić, pa prase čak dogura i do nagrade na lokalnom sajmu. To se zove sretna svinja!

Komentari

Nema komentara.