Darkerska kronika - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Darkerska kronika

Darkerska kronika

'Mladi mjesec' ima seksi vukodlake, a 'Pomrčina' novog redatelja. Neil Gaiman štuje Batmana i sumnja u ekranizaciju 'Sandmana'.

s.p. 23.04.2009 0 komentara

Darkerska kronika

Filmovi iz franšize 'Sumraka' nastavljaju se snimati od zore - do sumraka. Treći film iz serijala, 'Pomrčinu', režirat će David Slade ('Hard Candy'), a premijera je već najavljena za 30. lipanj 2010. Producentska kuća Summit tako je za svaki nastavak odabrala drugog redatelja, prvi 'Sumrak' režirala je Catherine Hardwicke koju je u drugom nastavku ('Mladi mjesec') zamijenio Chris Weitz, a scenaristica Melissa Rosenberg zadužena je za čitavu trilogiju.

Prije 'Pomrčine' na kino platnima će zasjati 'Mladi mjesec' koji je najavljen za 20. studenog ove godine, a ekipa iz PR-a ponudila je obožavatelji(ca)ma 'Mladog mjeseca' i malo mladog mesa. Predstavljena je ekipa glumaca koji će tumačite ljude-vukodlake iz indijanskog plemena Quileute, a fotke glumaca golih do pasa /naslovna/ nastavit će dizati temeperaturu sve do premijere. Glavni glumački par ostaje u istom izdanju - Robert Pattinson + Kristen Stewart, a od Drew Barrymore u ulozi redateljice zasad ništa.

Ljubitelji darkerskih filmova sigurno s nestrpljenjem očekuju i '9', animirani SF Shanea Ackera kojeg smo predstavili početkom godine. Producent je Tim Burton, pa možete očekivati otkačenu animaciju i mračnu tematiku. Nakon prvog teasera, evo i prvog isječka iz filma o postapokaliptičnom svijetu:


Isječak iz filma '9' Shanea Ackera.

Veliki SF pisac i scenarist Neil Gaiman napisao je scenarij za strip izdanje koje će se pamtiti - završnu priču o Batmanu, 'Batman: Whatever Happened to the Caped Crusader?'. Na pitanje o eventualnim ekranizacijama njegovog kultnog stripa 'Sandman', Gaiman je odgovorio da 'Sandman' vjerojatno neće biti ekraniziran za njegovog života, već će to napraviti neki klinac iz filmske škole koji će pokazati jednaku dozu privrženosti i zaluđenosti koju je Peter Jackson pokazao pri adaptaciji 'Gospodara prstenova'.

Odgovarajući na pitanje zašto filmski 'Watchmen' nije uspio, Gaiman je objasnio i zašto je 'Sandmana' teško ekranizirati - 'kompleksni strip je teško sažeti na film'. Sa romanima i pričama već ide lakše - uskoro i u naša kina dolazi 3D crtić 'Koralina' ('Coraline') koji je rađen prema Gaimanovom djelu, a već postiže odlične rezultate u američkim kinima!

Komentari

Nema komentara.