'Brzi i žestoki' brzo na vrhu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Brzi i žestoki' brzo na vrhu

'Brzi i žestoki' brzo na vrhu

Iako se činilo da serijal propada, novi film o brzima i žestokima obara rekorde s uspješnom formulom: dajte publici jurnjavu i vratite Vina Diesela!

s.p. 06.04.2009 0 komentara

'Brzi i žestoki' brzo na vrhu

'Brzi i žestoki: Povratak' vratio se gdje mu je i mjesto - na vrhove box-officea. Četvrti nastavak serijala o jurećim autima ovog je vikenda zaradio čak 72.5 milijuna dolara u sjevernoameričkim kinima. To je veliko iznenađenje jer je tako u tri dana zaradio više nego što je prethodni film 'Brzi i žestoki: Tokio Drift' sveukupno zaradio u domaćim kinima (62.5 milijuna).   

Tako se isplatila odlučnost Universala koji ni nakon problema s trećim nastavkom nije odustajao od ove franšize nego je naručio istraživanje i otkrio da se publika još pali na Vina Diesela koji je bio zvijezda prvog filma ali je zatim odustao od serijala. Ipak, očito je sada dobio ponudu koja se nije mogla odbiti pa se vratio za upravljač brzih autiju, a društvo mu prate i cure iz prvog filma - Jordana Brewster i Michelle Rodriguez.

Njima se priključio i junak iz drugog dijela, Paul Walker, što je osobito važno jer su ankete pokazale da je oko 90% gledatelja pogledalo svaki od prethodna tri filma. Većina među gledateljima su dečki do 25 godina, a značajan postotak publike su Hispanosi kojima se sviđa i što se radnje odvija u Meksiku i Dominikanskoj Republici, gdje se odvija borba junaka protiv krijumčara droge.

Ukratko, veliki uspjeh studija Universal koji očito ima njuh za nastavke. Prošlog ljeta Sony je odustao od snimanja 'Hellboya 2: Zlatne vojske' i prepustio ga Universalu a on je i od tog filma brzo napravio žestoki hit. Baš kao što se to dogodilo i u slučaju 'Brzih i žestokih: Povratka' koji sada drži rekord u najprofitabilnijoj premijeri akcijskog filma s autima.

Komentari

Nema komentara.