Oni su ušetali u filmsku povijest - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Oni su ušetali u filmsku povijest

Oni su ušetali u filmsku povijest

Bebe i glumci moraju rano naučiti dobro hodati. Za dobru filmsku karijeru važan je kul stav, a uvijek pomaže dobar slow-motion.

s.p. 01.04.2009 0 komentara

Oni su ušetali u filmsku povijest

MTV Movies se uhodavaju sa svojim filmskim listama i nude izbor 10 najboljih filmskim hodova. Istina, na njihovoj listi nema vesterna pa tako nema ni kultnog hoda Johna Waynea, no na njihovom popisu ionako nema filma starijeg od 1974. Toliko od MTV generacije, a pogledajmo što se sve nudi:

10. Harvey Keitel, 'Reservoir Dogs'
Nikada gangsteri nisu izgledali tako kulerski dok u slow-motionu hodaju u svojim finim odijelima. Tarantino je možda pokupio ideje iz azijskih krimića, no imao je talent za casting. Paradu elegantnih gangstera na najavnoj špici predvodi Harvey Keitel koji je maestralan kao Mr. White.

9. Kevin Spacey, 'Privedite osumnjičene'
Ako ste gledali film, onda sigurno u glavi imate i sliku sa završetka. Kevin Spacey je vrhunski odglumio lažnog bogalja koji samo želi steći samilost publike, a u biti je glavni negativac cijelog filma.

8. Pam Grier, 'Foxy Brown'
Prije nego što ju je Tarantino angažirao za 'Jackie Brown', Pam Grier se u akcijskim filmovima iz 1970-ih dokazala kao čvrsta cura. Osim što je seksi hodala, Pam je i ubijala muškarce, zato je ostalo upozorenje na reklami za film: 'Ne zezaj se s Foxy Brown'.


Isječak iz 'Velikog Lebowskog' - kako Jesus (John Turturro) proslavlja dobar potez u kuglanju.

7. John Turturro, 'Veliki Lebowski'
Ne samo da je vulgarni pedofil kojeg glumi John Turturro dobio blasfemično ime Jesus, već su mu Coeni dali priliku da otpleše pobjednički ples nakon dobrog kuglačkog poteza. Turturro je dosta improvizirao dok je snimao tu scenu, no kada je ta scena premontirana u slow-motionu, svi su znali - riječ je o klasiku!

6. Jason Schwartzman, 'Darjeeling d.o.o.'
Jason Schwartzman izgleda jednako kul i kad hoda na sprovodu i kad trči za vlakom, jer u oba slučaja ga režira Wes Anderson. A to znači: puno slow-motiona i efektnog soundtracka sedamdesetih koji uvijek dobro prati njegove neobične likove.

5. Anthony Daniels, 'Star Wars'
Anthony Daniels odglumio je robota zvanog C-3PO i ušao u kolektivnu memoriju publike. Način na koji se robot kreće postao je primjer za sve buduće robote koji su prolazili sličnu školu hodanja.


Isječak iz 'Zoolandera' - kako Derek Zoolander (John Torturro) pokušava postati najbolji muški maneken.

4. Velociraptori, 'Jurski park'
S obzirom da su bili kompjuterski generirani, ovi dinosauri su ispali začuđujuće realistični. Publika ih je odlično prihvatila, pa su slijedile i brojne posvete na You Tubeu.

3. Mike Myers, 'Austin Powers'
Kada hoda Austin Powers - to je samo još jedan dokaz da su 1960-te bile dekadentne godine...

2. Michael Jackson, 'Moonwalker'
Ples Michaela Jacksona postao je njegov pravi trademark, a 'kralj popa' je dugo bio lik iz bajke - dok se nije pročulo da i pred dječacima glumi Petra Pana.

1. Ben Stiller, 'Zoolander'
Manekeni su stručnjaci za 'catwalk', a Ben Stillerov Zoolander je pravi stručnjak za fensi hodanje/plesanje/poziranje. Istina, gubi na natjecanju u kojem je glavni sudac 'majstor stila' David Bowie, no definitivno ulazi u povijest kao jedan od najzabavnijih likova ikad.

Komentari

Nema komentara.