Brüno protiv cenzure - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Brüno protiv cenzure

Brüno protiv cenzure

Previše gay seksa = visoka cenzorska ocjena i manjak maloljetne publike. Rješenje za Brunove probleme? Žestoka Internet kampanja.

s.p. 30.03.2009 0 komentara

Brüno protiv cenzure

'Brüno' je već na prvoj projekciji nasmijao i šokirao javnost, no privukao je i pažnju cenzora. Prvi raporti javljaju da se filmu sprema cenzorska ocjena 'NC-17' koja obično odlazi filmovima koja Amerikanci još ne proglašavaju pornićima, ali ih smatraju dovoljno eksplicitnim da ga zabrane mlađim od 18 godina.

Već se pročulo kako je odbor za ocjenjivanje filmova imao najviše zamjerki na scenu u kojoj dvojica tipova pokušavaju oralni seks, dok jedan u ruci drži bebu. Što, to im je zasmetalo? Ne samo to, oni s boljim pamćenjem sjećaju se i kako je Cohenov 'Borat' jedva dobio manje restriktivnu ocjenu 'R', i to tek nakon što je u završnoj montaži ispalo par minuta.

Bilo bi šteta ako bi bile izbačene neke od urnebesnih scena koje smo prepričali u prošlom tekstu, iako je i to jedna od opcija. Cohen se navodno već žali na odluku cenzorskog odbora, ali istovremeno i sprema 'pristojniju' verziju ove komedije, ako to uopće išta znači.
 
Brüno nije samo stručnjak za modu i hrvanje s golim muškarcima, već i za viralni marketing. Stranica Smoking Gun nabrojala je 29 internetskih stranica 'filmskih kompanija' koje su navodno producirale 'Brüna', a u stvarnosti su samo još jedna od pošalica Sache Barona Cohena. Na listi 'koproducenata' su kompanije s ekološkim (Planet Eco Productions, The Green Channel), modnim (German Fashion Television) i omladinskim (Deutsches Jugendfernsehen) obilježjima, a neke od njih zvuče kao nacionalni kanali (Channel 1 Switzerland i Deutsches Fernsehen 1). Stranice s lažnim kompanijama su ugašene, ali glas o Brüni se nezaustavljivo širi - tko će dočekati srpanj kada film dolazi u kina?

Komentari

Nema komentara.