Lista da se ubiješ - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Lista da se ubiješ

Lista da se ubiješ

Smrt na ekranu nije neobična stvar, no kada glavni junaci dignu ruku na sebe, onda je to itekakav šok za publiku. Par smrtonosnih primjera.

s.p. 30.01.2009 0 komentara

Lista da se ubiješ

Novinar internetske stranice JoBlo nabrojao je filmove sa scenama samoubojstva koje su ga najviše potresle. Prenosimo većinu filmova iz te liste uz dva velika upozorenja. Kao prvo, lista sadrže spoilere, pa će oni koji nisu gledali navedene filmove prijevremeno saznati tko će tragično skončati u filmu. Drugo upozorenje je očekivano - samoubojstvo je fuj i ni na koji način ga ne želimo 'reklamirati'. A filmovi su:

'Thelma i Louise'
Mnogi su se nadali da će se Thelma i Louise izvući na kraju filma, iako je za njima krenula velika policijska potjera. Ah, ipak je to jedan od onih filmova gdje 'dobri kriminalci' radije biraju smrt nego gubitak slobode.

'Iskupljenje u Shawshanku'
Kada zatvorenik Brooks pokuša pošteno živjeti nakon izlaska s robije, svi su obično na njegovoj strani. A kada ne uspije - svi znamo kakav kraj mu slijedi.


Samoubojstvo u 'Iskupljenju u Shawshanku'.

'Terminator 2: Sudnji dan'
Obično klinci ne plaču na Schwarzeneggerove filmove, ali ovaj put su zasuzili mnogi dječaci. Terminator u ovom filmu ne samo da nije negativac, nego se na kraju i žrtvuje za ljude.

'Lovac na jelene'
Oko ovog izbora možda bude polemike je li to uopće samoubojstvo. Ipak, kada netko zaigra ruski rulet - onda u najmanju ruku spada u autodestruktivne tipove.


'Samoubojstvo' u 'Lovcu na jelene'.

'Full Metal Jacket'
Ovo samoubojstvo je šokantno - debeli vojnik je prvo smiješna figura nad kojim se čovjek sažali, a onda postaje istrenirani ubojica koji ubija sve naokolo, a na kraju i samog sebe i to na wc školjci.

'Suicide Circle'
Japanci su uvijek znali snimati ekstremne filmove. Kada se školarke u ovom filmu ubijaju skačući pod vlak, onda ih to čini njih 54 odjednom. I to uz sve krvave detalje.

'Ima li pilota u avionu'
Za kraj na listi imamo i parodiju Zuckera/Abrahamsa u kojoj glavni junak priča tako naporne priče da se svi ubiju kada ga slušaju. Daleko od toga da su samoubojstva zabavna...

Komentari

Nema komentara.