Čija je gola Marilyn? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Čija je gola Marilyn?

Čija je gola Marilyn?

Bert Stern snimio je posljednje sexy fotografije Marilyn Monroe, a nedavno se sudovao oko izgubljenih snimaka. Presuda: ipak ćemo je vidjeti!

s.p. 13.01.2009 0 komentara

Čija je gola Marilyn?

Okončao se pravi sudski spor - oko gole Marilyn Monroe. Fotograf Bert Stern tužakao se s drugim fotografima i to zbog sedam fotografija koja vrijede zlata - na njima je razgolićena poznata glumica. Poznati fotograf Stern je za magazin Vogue u holivudskom hotelu Bel Air održao fotosession na kojem je snimio čak 2500 fotki Marilyn Monroe, a na nekim slikama je glumica pozirala u sexy pozama, iza prozirne tkanine. Dogodilo se to 1962., šest tjedana prije tragične Merlinkine smrti, pa su te fotografije postale pravo kulturno blago.

Većinu fotografija je Stern objavio /naslovna/, a nedavno ih je pokušao doslovce ponoviti, ali s drugim modelom - Lindsay Lohan. Naravno, nije postigao ni približno sličan uspjeh, MM je ipak bila i ostala ikona seksipila. I dok su priče oko pronađenog njezinog kućnog pornića vjerojatno lažne, pokazalo se da postoji još Sternovih fotki Marilyn Monroe.

Stoga je 78-godišnji Stern prošle godine za svotu od 1.7 milijun dolara tužio 3 fotografa (Donalda Pennyja, Michaela Weissa i Roberta Bryana) kod kojih se nalaze filmovi fotografija za koje on tvrdi da su mu ukradene. Stern tvrdi da je te filmove posudio jednom magazinu u ljeto 1962., a zatim su mu ukradene. Fotografi tvrde da su snimke pronašli 70-tih u jednom smeću i čuvali su ih kao uspomenu sljedećih 35 godina. Njihov odvjetnik tvrdi da nisu učinili ništa loše jer nisu od Sterna tražili nikakav novac, već su samo sa Sternom pregovarali oko vraćanju dijapozitiva u zamjenu za kopije.

Sternov odvjetnik sada je objavio kako je pao dogovor između fotografa da razviju devet setova fotografija i prodaju ih po cijeni koja je još tajna. Nove fotke erotične Marilyn Monroe uskoro će izaći na svjetlo dana, pa mediji širom svijeta jedva čekaju da ih pokažu.

Komentari

Nema komentara.