Najlošiji u 2008. - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najlošiji u 2008.

Najlošiji u 2008.

U žestokoj konkurenciji propalih filmova pobijedio je 'Meet The Spartans', a zanimljivo je da su znak za loš film postali Jon Avnet i Al Pacino.

s.p. 24.12.2008 4 komentara

Najlošiji u 2008.

Ovi filmovi nisu imali uspjeha ni kod publike ni kod kritike, nisu dobili nagrade ni nominacije, ali barem su upali na razne top-liste listu najgorih u 2008. Evo onih koji su ponijeli 'titulu' 10 najgorih filmova u ovoj godini:

1.'Meet The Spartans'
Možda i ne volite film '300', ali sudeći po jednoglasnim reakcijama kritičara, i '300' je pravo remek-djelo u odnosu na ovaj film koji ga pokušava parodirati. Ono što je najviše zgrozilo kritiku je to da je film prvi vikend zaradio 30 milijuna, a mnogi mu ne bi dali ni centa.
 
2.'Ljubavni guru'
Mike Myers je očito ispao iz forme, ovaj film ljudi opisuju kao njegov pokušaj da napravi nešto slično Boratu, ali indijski naglasak i smiješna odjeća očito nisu bili dovoljni da naprave podnošljivi film.
 
3.'Zgodna i (ne)zgodna'
Paris Hilton je (kao) zgodna, njezina najbolja fredndica je dlakavo, krezubo i neuredno biće koje je teško nazvati ženom. No, prava ljubav nije površna i ne staje samo na izgledu, a prava komedija nikad ne bi bila ovako stereotipna i stupidna. 


Trailer za film koji se trebao zvati 'Zgodna, nezgodna, neduhovita i glupa'

4.'Roker'
Priča o ostarjelom rokeru koji pokušava obnoviti karijeru neće pomoći karijerama onima koji su umiješani u ovaj film. Zaradio je manje od 7 milijuna dolara i osrednje kritike.

5.'X-Files: Želim vjerovati'
Mnogi su željeli vjerovati da će ovo biti povratak 'X-Filesa', ali čini se da se Chris Carter precijenio. Nije uspio napisati zanimljivu priču, a ni to što se odlučio režirati film nije mu pomoglo.

6.'88 minuta'
Al Pacino je prije bio preporuka za dobre filmove, a sada na ovoj listi ima čak 2 filma. Jedan od problema je da često surađuje s Jonom Avnetom koji je (loše) režirao ovaj, a i drugi Pacinov film s liste - 'Pravedno ubojstvo'.


'88 minuta' je i predugo za ovaj film

7.'Samo preko nje mrtve'
Film nazivaju dokazom da Eva Longoria ne zna glumiti, a rezultati na kino blagajnama dokazuju da Longoria nije ni magnet za publiku. Ako se tako nastavi, pretvorit će se u - očajnu kućanicu.

8.'Mumija: Grobnica Zmajskog cara'
Kao i svaki visokobudžetni spektakl, i ovaj film nudi atraktivne lokacije, specijalne efekte i puno zvijezdi. Izgleda da je jedino što su autori zaboravili - dobra priča...
 
9.'Pravedno ubojstvo'
Još jedna suradnja redatelja Avneta i glumca Pacina završila je uobičajeno - katastrofalnim rezultatom. Čini se da i Robert De Niro ulazi u njihov klub 'Nije važno što je film loš, bitno je da plaćam račune'.

10.'Speed Racer'
Dugoočekivani novi film braće Wachowski ispao je prenabrijana visokooktanska akcija koju je zbog rotirajuće kamere i psihodeličnih boja i efekata na momente teško gledati. Neki kritičari savjetovali su obavezno popiti Dramamin prije gledanja, a čini se da je to utjecalo na publiku koja je u širokom luku propustila pogledati ovaj film u kinima.

Komentari
A: CityKino 28.01.2009 Pogledaj profil

Tropic Thunder i Pineapple Express uvjerljivo vode po svemu, ali naravno bilo je tu još podosta filmova koji su srećom u većini slučajeva išli u direktnu dvd-e distribuciju.

A: citadel 27.01.2009 Pogledaj profil

Mislim, nabrojani su najlošiji filmovi, ali ima daleko lošijih filmova prošle godine od Righteous Kill-a i ostalih. Mislim Superbad nije uvršten u listu kao ni Disaster Movie. I mislim da fali mnogo popularnih teen komedija sa Jack Blackom a vidim da nedostaje i Tropic Thunder - ujerljivo najveće razočarenje i zajebancija od filma bez ikakve veze. Sa navalom novih filmova sve nas više zapljuskuju filmova bez ikakve veze, komedije koje nisu smiješne ili trileri koji su bezobrazno predvidljivi.
Razmišljam da se prebacim na bollywoodsku kinematografiju, možda je čak i tamo veća mogučnost da se nađu kvalitetniji filmovi od holivudskih, koji nam daju kvalitetnih uradaka na kapaljku.

A: berko 03.01.2009 Pogledaj profil

A što je sa Disaster movie?! Pa to je još gore sr**e od "Meet the Spartans"! Neznam kako je to moglo biti izostavljeno sa ove liste.

A: mrkemil 03.01.2009 Pogledaj profil

Od hrpe loših filmova teško je izdvojiti najlošije. Ali činjenica je da su filmovi sve lošiji i lošiji. Glumci također. Stara generacija glumaca je polako na odlasku i čini se da ju nova mlađa neće moći dostojno zamijeniti. Newman, Redford, Nicholson, Eastwood, De Niro, Hackman i da ne nabrajam ostale velikane nezamjenjivi su glumci i teško da Di Caprijići, Nortonići, Farelići, Cruisići i ostali ići mogu zamijeniti takve veličine. Uvjerljivo, najbolji film ove godine za mene je Gran Torino od Eastwooda. U prvih 15 minuta vidi se tko je pisao dijaloge (čista inteligencija) i tko je glumio. Svaka čast, Clint. A ovo gore navedeno: Ne znam zašto uopće pisati članke o takvom smeću od filmova (nažalost, većinu sam gledao ali bolje bi bilo da sam gledao porniće i masturbirao, jer po meni pornići imaju veću filmsku kvalitetu od npr. kretenskog Mike Myersa i njegovog Love Guru sranja)