Madonna reciklira Nijemce - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Madonna reciklira Nijemce

Madonna reciklira Nijemce

Madonnina producentska kuća 'Maverick' za svoj je slijedeći projekt odlučila prevesti s njemačkog na engleski filmski hit iz 2001. godine 'Der Experiment'.

17.02.2004 0 komentara

Madonna reciklira Nijemce

'Der Experiment' je njemački film inspiriran istinitim događajem koji se desio 1971. na sveučilištu Stanford u Americi kada je radi psihološkog ispitivanja utjecaja zatvoreništva na čovjeka napravljen eksperiment koji se, na žalost, nije priveo kraju.

Dobrovoljci, mahom studenti, podijeljeni su u dvije grupe, zatvorenike i čuvare i zamoljeni da se dobro užive u svoje uloge. Kako su se čuvari i predobro uživjeli te postali izuzetno nasilni i sadistički raspoloženi, ispitivanje je zbog zdravlja ostalih učesnika prekinuto. Njemački je film nastavio tamo gdje je američko ispitivanje stalo. Ako ste zaintrigirani - film je nedavno stigao i na police naših videoteka, izuzetno je dobar, najtoplije preporučam :)

I teta Madonna se očito dokopala njemačke uspješnice koja je prije tri godine pokupila sve najbitnije nacionalne filmske nagrade pa će ga 'vratiti' u domovinu. Mada je Hollywood Reporter izvjestio da se film snima prema američkim istraživanjim iz 1971. mi nekako nismo uvjereni da je glavna i odgovorna iz Mavericka, Madonna, do same ideje došla kopajući po arhivu Stanforda. Mislimo da je i njoj bilo lakše posuditi vhs ili dvd.

Madonna pobornica reciklaže (ona lijevo, Bourdenov model desno)

Nešto slično kao i situacija sa spotom za posljednji hit 'Hollywood' kada se nedugo nakon što se, inače odličan uradak, počeo prikazivati na glazbenim i inim tv postajama, suočila s tužbom bijesne rodbine poznatog fashion fotografa sedamdesetih i osamdesetih godina Guy Bourdina. Rodbina se se i nije trebala previše truditi dokazati plagijatstvo jer su fotografovi brojni radovi metodom 'copy and paste' prebačeni u spot. Madonna se pokušala obraniti izjavom da je posjetila Bourdinovu izložbu i... nije se mogla othrvati inspiraciji (?!?). A dokle je inspiracija došla pogledajte ovdje.

Komentari

Nema komentara.