MAXimalna nagradna igra - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      MAXimalna nagradna igra

MAXimalna nagradna igra

On nije Minimum Payne, niti Medium Payne. On je Max Payne i nije ga briga za pravila. Je li vas briga za extra large majice?

filmski.net 19.10.2008 1 komentara

MAXimalna nagradna igra

Video igra 'Max Payne' svojim je noir stilom, likovima i dijalozima pokazivala snažne filmske utjecaje i time nadilazila tipično iskustvo video igre. Ipak, autori filma suočili su se sa znatnim izazovima u prenošenju 'Max Paynea' na veliko platno – željeli su da film bude jasno različit od igre, a da istovremeno poštuje stil i duh koji su igru učinili toliko popularnom. Poslušali su stotine prijedloga za priču prije nego li je scenarist početnik Beau Thorne smislio zadovoljavajući pristup priči koji dočarava emotivnu krizu glavnog lika i stvara potpuni svijet iluzija i sjena – dajući mu natprirodnu kvalitetu koja nije nikada u toj mjeri bila dijelom priče.

Neprirodni elementi koje je dodao Thorne uključuju krilatog demona koji prijeti Maxu. Inspirirana Nordijskom mitologijom, demonska Valkira – nacerena, usana podignutih preko iskrivljenih očnjaka, crveno plamenih očiju – predstavlja ključan trag u Maxovoj potrazi za onima koji su uništili njegovu obitelj. Pojava demona prožima akciju: u sjenama vidimo nagovještaj golemih krila i čujemo njihov lepet, grafit slova V probodenog iglom može se vidjeti kroz cijeli film, kao i tetovaža krila koju nose neki od glavnih likova.

'Max Payne' igra u svim kinima od 23. listopada, a u Zagrebu ga ekskluzivno možete pogledati u Movieplexu. Distributer Continental film poklanja vam 10 majica ako znate odgovor na pitanje iz nordijske mitologije:
Valkire su lijepe boginje koje nakon smrti odvode najhrabrije ratnike u dvorac boga Odina gdje se pripremaju za konačnu borbu. Kako se zove taj rajski dvorac?

Odgovor i svoje podatke (ime, adresu) pošaljite na info@filmski.net do 26. listopada. Sretno!

******************

Majice osvajaju:
David Gustetić, Jastrebarsko
Matea Demirović, Osijek
Katarina Varez, Dubrovnik
Mario Cicvarić, Zagreb
Zvonko Mesec, Virovitica
Krešo Kolosetti, Lipik
Eduard Višković, Pula
Dora Komparić, Zagreb
Zoran Kolarić, Čakovec
Lovorka Ruck, Rijeka
Čestitamo!

Komentari
A: zlata102 28.10.2008 Pogledaj profil

eto, već je 28. listopada a gdje su dobitnici?